HAR NOEN SETT JOURNALISTEN?

IMG_3950

Vi er midt i en valgkamp.

Vi snakker kommunevalg, men det kan virke som om de fleste medier tror det er stortingsvalg der de pøser ut bilder av Erna og Jonas i tiurleik i aviser og på flatskjermer 24/7. Og i skyggen står småpartiene uten å få den oppmerkesomheten de fortjener i et valg der det handler om lokale problematikker. Eneste unntaket er riksavisene som med jevne mellomrom trykker en tabloid sak om SV’s fall på meningsmålingene, selvfølgelig med et kommentarfelt der trollene koker over av fryd over «kommunismens tilbakegang» i Norge. Og jeg kunne være fristet til å si at det kommer til å bli samleverdi av numre av egen lokalavis Rana Blad som ikke har en gladsak om Høyrebølgen i Rana på forsiden. Over til alvoret i dette.

Hvor er fingerspiss-følelsen i dekningen av et kommunevalg?

Hvor er de journalistiske finessene? Hvorfor graves det ikke mer? Og hvorfor stilles det ikke flere kritiske spørsmål til sittende politikere? For øyeblikket kan det fra min lokalavis fremstå som en villet agenda. Vel, jeg skal ikke konspirere mer rundt dette, men jeg frykter denne skjevheten vil føre til at de viktige sakene i valglampen taper på dette.

Og velgerne blir forvirret over at viktige saker ikke blir snakket om i valgkampen. Vi står foran omstrukturering innen skolesektoren og det kommer til å bli en av de viktigste sakene fremover. SV Rana gikk først ut med sine standpunkt, og Høyre kom snublende etter. SV fikk en liten tospalter, mens Høyre fikk en dobbeltside der «alt var såre godt…» Og jeg skal heller ikke bli paranoid på grunn av dette, men det er en trend i den politiske situasjonen der media kaster terning i søkk og kav og er mer opptatt av vinnere og tapere i debatten enn av sakene som diskuteres.

Jeg har ikke særlig tro på at rikspressen vil endre kurs selv om NRK har justert noe på sin maskingevær-teknikk når det kommer til intervjuer og debatter. Politikk mister sin kraft om den bare blir brød og sirkus der Knut Arild Hareide blir kåret til valgkampens beste stand up-komiker. Men jeg håper at min egen avis med så mange begavede skribenter bruker de siste ukene av valgkampen til å dykke litt dypere ned i tematikken vi går til valg på. Mye er bra, men ikke alt er såre godt. Så om noen ser journalisten, gi beskjed om å ta kontakt, vi har mye å melde de fleste av oss her vi sitter i utkanten av spotlighten. Ok?

Sven Henriksen 4. kandidat SV Rana.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s