DET ER JO VI SOM HAR DET FÆLT!?

IMG_4625

Vi har sett så mye elendighet, og nå orker vi ikke mer.

Vi snur oss bort, makter ikke å ta det innover oss. Nyhetene, orker ikke, blir bare deppa av det. Og det lille druknede gutten på stranden? Vet du hva, der går min grense! Hva er poenget med å dele det bildet? Jeg blir støtt av det! Hvor er respekten for dette lille barnet? For de etterlatte? Og slik får mange av oss denne store katastrofen til å handle om oss selv.

For det er jo vi som har det fælt, er det ikke?

Vår velferd? Fremtiden for våre barn og barnebarn som er truet? Selv om alle selvfølgelig er enige i at dette er grusomt, for det er det jo, men ingen kan redde hele verden, og hele verden kan ikke komme til oss.

Men altså dette bildet av den lille gutten. Det treffer oss om vi vil eller ikke. Selv når vi rapporterer det til Facebook, selv om vi sletter venner som er så ufølsomme å dele det forsvinner det ikke fra netthinnen. Vi tar det med oss inn i nattesøvnen fordi noe større har slått innover oss, noe som ikke handler om «de andre» men om oss selv. Og vi tenker på barne våre, på barnebarna våre, og det treffer oss som en tsunami. Dette kan også hende meg. Og gulvet gynger og vi fylles av redsel for å miste de som står oss nær.

Og politikeren som står på tv eller skriver i avisen, han som kaller denne lille gutten en «lykkejeger» står avkledd igjen på torget fordi han har bommet på sitt publikum som slett ikke var så stort som han trodde. Partiet «for folk flest» undervurderte folket og overvurderte seg selv som politisk parti. Folket var faktisk ikke så selvopptatt og egosentrisk som han hadde håpet på. Mange av dem hadde større drømmer en bompengefrie veier og billigere bensin. Restauranteierne begynte å dele ut mat til flyktninger som satt utenfor døra til politiet og ventet på å bli registrert, gründere og hotelkonger åpnet dører og lommebøker, og «folk flest» brettet opp armene og gikk ut i gatene for å dele ut ulltepper, varme klær og tannbørster, nei skulle du sett!

For selv etter 40 år med Carl I Hagens skremselspropaganda vil 63% av folket ha flere flyktninger til Norge. Og i Tyskland legger Angela Merkel Dublin-avtalen til side fordi hun tar ansvar og forstår at EU ikke kan lukke øynene for dette. Er det ikke særs irriterende midt i egen valgkamp? Ja, at norske medier pumper ut propaganda for å ødelegge for fremskrittet og drømmen om fire felts motorvei uten bompenger i hele landet?

Jeg er faen så stolt av det norske folket i disse dager.

Stolt av det store engasjementet på sosiale medier og i RL. Så rørt over at vi fremdeles er «dugnadsfolket» som tar et skippertak når det trengs. Selvfølgelig er det de som hater at andre bryr seg. Som står og roper på torget om at Norge går under og det som verre er. For noen av oss blir aldri fornøyd og lever i den forvirrede tro at det er vi her på soldekket som har det verst. Men det som skjer nå er en ny virkelighet som materialiseres foran øynene på oss. Vi kan ikke sitte på første klasse og late som om vi ikke ser den, ei heller stikke hodet i sanden. Mange av oss har forstått alvoret i dette, det viser den siste ukens skippertak. Det lover godt for fremtiden. Som Angela Merkel sa: «Kunne vi redde bankene, så skal vi makte å redde disse menneskene!» Nå venter vi på det politiske Norge som lider av vegring og redsel for å si noe galt rett før kommunevalget.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s