MANNEN SOM SKULLE STELLE HJEMME.

978x

For andre gang i historien har vi en mann som «statsministerfrue» i Norge.

I går gjestet han talkshow-verten Fredrik Skavlan. Det ble en flau seanse for Sindre Finnes som på forhånd var advart av kona aka Erna Solberg i hennes «tale til folket» i forkant av tv-showet om at svigermor ser deg! Så der satt han altså på prime time-tv og hadde ikke så mye å snakke om annet enn at hjemmetilværelsen hadde blitt litt lenger enn han hadde tenkt seg da fruen gikk inn i politikken for mange år siden.

Å få mannen til statsministeren i studio er et scoop.

Her kunne vi fått et intervju om makt, kjønn og likestilling. Men i stedet ble det en samtale som lignet litt på den gangen Skavlan hadde Pamela Andersson fra Baywatch i studio, eller for den saks skyld alle de gangene han har hatt stere kvinner i tv-soffan og har bommet med stupide sprøsmål som «Hvordan greier du å ha mann og barn når du arbeider så hardt?» Ok, Skavlan er et koseprogram, men intervjuene med mekstige menn er påtagelig mer «seriøse» enn de som blir gjort med sterke kvinner som objekt.

I går ble Sindre Sinnes behandlet som det han er, en mann som innehar en rolle kvinner har hatt i norsk politikk så lenge norsk politikk har eksistert, og spørsmålet ble derfor deretter.

Jeg vet ikke helt hvorfor Sindre Finnes stilte hos Skavlan i går siden han hadde «munnkurv» og ikke våget å si noe om hvorfor han tidligere har sagt at han mener at «FrP bør pakke seg ut av sittende regjering» eller andre utbrudd han har hatt. Mannen er jo absolutt talefør og har sine meningers mot. Men Skavlan valgte å vise bilder fra ferietur i Spania der familien Solberg Finnes stilte i bar overkropp, gitar og mexikansk stråhatt der han kunne ha trykket mye hardere på tuben når det kommer til likestilling. For det er faktisk slik at om flere kvinner tar over i posisjoner der menn tidligere har dominert vil dette på sikt resultere i flere hjemmeværende menn siden de ikke tar seg helt ut med polske hushjelper blandt de folkevalgte. Noen må jo passe unga!

Jeg synes faktisk litt synd på Sindre Finnes. Han er «fanget» i rollen som statsministerfrue. Ja, som kvinner har vært fanget i slike roller opp igjennom.

Men burde ikke ytringsfriheten også gjelde for ham? Han er ikke sin kone, og burde ikke han kunne få sitte på tv å si hva som måtte falle ham inn om han mener det han sier? Han kunne jo f. eks vært i et annet parti? Men som Leif GW så treffende sa: «Hans situasjon vil løse seg ved neste valg.» Vel, jeg elsker Leif GW, han tok hele showet i går sammen med feminist Witt Brännstrøm. Og i skyggen satt Finnes i rollen som kveldens bimbo. Synd. Vi kunne alle se at det var mye han gjerne skulle ha sagt.

En kommentar om “MANNEN SOM SKULLE STELLE HJEMME.

  1. Er ikke greit å være menneske.
    Tror ikke de har det så godt, som må leve med munnkurv..
    Ikke si, gjøre det det de vil .

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s