STAKKARS LILLE NORGE.

siv_jensen

Sitter og hører Politisk Kvarter på P2. Siv Jensen har innkalt til en alvorsprat om rikets tilstand kontra den store strømmen av flyktninger som i hennes hode er på vei til Norge alle som en. Og bak sitter lederen fra et nystylet bondeparti som en god buktalerdukke. Bare KrF er litt skeptisk.

Norge er i en svært vanskelig situasjon, sier Jensen med logoped-stylet stemme. Og det er flyktningene som truer oss denne gangen. Som om det ikke er nok med fallende oljepris og at folk mister jobbene. Derfor er det viktig at folk tar innover seg hvor tøft det er å være stakkars lille Norge i disse dager. Og med den andre hånden gir hun skattelette til de aller rikeste i landet.

Ja, det er krevende, og mest av alt er det krevende å ha Siv Jensen som finansminister som i litt fordekte ordelag sier at vi ikke må flagge egen velstand og rikdom for verden slik at alle mulige lykkejegere kommer til å ta seg hit. Tankene mine går til sånne råd som VG og Dagbladet gir før fellesferien når store deler av de stakkars nordmennene skal ut i Europa å drikke prosecco: «Ikke gå med dyre smykker og klokker i utlandet, det er en direkte invitasjon til bandittene som står i kø og venter på DEG!»

For det Siv Jensen egentlig sier er at vi skal late som om vi er fattigere enn det vi er, skape et bilde av at Norge er et av verdens kjipeste land som ingen gidder å ta seg bryet med å reise til, er det ikke?

Men jeg tenker, om jeg skal følge hennes logikk, så må jo alle her hjemme fratas trygda? Og alle disse som sitter og ruler kommentarfeltene fra en solstol i Thailand og Spania må jo kalles hjem? De kan da ikke sitte der nede å heve trygd og pensjon og ikke gjøre noe annet enn å klage? De er jo lykkejegere! Flykter fra vinter og slaps, skal ikke de ha det like kjipt som oss som ikke har guts til slikt?

Og alle disse som mener at de ikke er rasister, men bare må få si at de synes at man først må hjelpe våre egne før man åpner pengesekken og grensene for at hvem som helst skal komme hit og stikke sugerøret rett inn i vår veldferd, de må jo for pokker lette på rævva og ta et skippertak for de gamle og syke? Hendene vekk fra tastaturet, opp fra soffan og ut å gjøre alt de kan for Norge som er i ferd med å gå til grunne fordi fremmede krefter knasker det i seg?

Vi kan jo ikke la flyktningene få vite at vi har så mange som går på trygd her i verdens fattigste land? Og vi kan jo ikke ha det sånn at folk avspaserer bare fordi de feirer at Rosenborg scoret mål og man heiv seg i litt for stor feiring i går kveld? Ja, jeg hørte en dame sa det på radioen nå nettopp. Ja, jeg har til og med hørt at folk sykemelder seg bare fordi kjæresten har slått opp eller at katta er blitt overkjørt av postbilen. Selvfølgelig er en slik personlig tragedie mer alvorlig enn at det er krig i det landet du bor i, men vi må bare ikke la slike ting lekke ut slik at alle tror det bare er å komme hit hvor det sys puter under armene til Gud og hvermann?

Ja, det er synd på stakkars lille Norge! Vi som har jobbet så hardt for vår egen lykke. Som aldri har måttet flykte, opplevd krig eller utvandret til andre land på grunn av fattigdom. Kanskje det er derfor vi synes det er litt dumt å flashe egen rikdom og vil snobbe litt ned for ikke å tiltrekke oss alle disse lykkejegerne?

Vi vet jo alle at nye penger er noe av det mest vulgære som finnes?

2 kommentarer om “STAKKARS LILLE NORGE.

  1. Dette var faktisk nokså pinlig lesning. Hva er egentlig ditt budskap? Siden vi har det godt her i Norge, er det på tide å få inn en stor gruppe fattige, arabiske innvandrere fra konfliktfylte kulturer, slik at også Norge på litt sikt kan bli et like fattig, kaotisk og konfliktfylt land som de landene de kommer fra? For det er det som er rett og rimelig, i ditt hode?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s