…men det er jo så billig å fly!?

Regjeringen vil innføre en flyseteavgift. Den er egentlig den nye plastposeavgiften som gikk ut med badevannet i fjor som nå ser dagens lys i en annen og sluere innpakning.

Vi snakker jo bare skarve 80 kroner, og «det er jo så blillig å fly!» sier noen. Og å klage på dette som bare er et i-landsproblem er regeltett dumt og sutrete er det ikke?

Vel, hadde jeg bodd i Oslo hadde det ikke spilt noen rolle for meg, men jeg bor ikke i Oslo, jeg bor i Mo i Rana der det ikke er lett å finne flust med billige flybilletter. Nærmeste storflyplass er Bodø med Saltfjellet som må forseres i all slags vær for å kunne nyte godt av billetter til en overkommelig pris. Skal du til Oslo fra Mo og ikke er i stand til å bestille noen måneder i forveien vil reisen koste like mye som å fly fra Oslo til Los Angeles.

Og selv når du er tidlig ute er det dyrt å fly fra Mo i Rana til Oslo. Du kommer sjelden under tre tusenlapper for en tur/retur flight. Om en ny flyseteavgift blir innført vil det resultere i at tilbudet blir kraftig redusert, og det er allerede rift om de få billettene som finnes på markedet.

Derfor er det irriterende å høre politkere i Oslo som mener folk bør roe seg fordi det er så billig å fly i Norge. Ta en titt på kartet, sjekk ut lengden og fasongen på landet vi bor i.

Har noen forsøkt å få en flybillet fra Mo i Rana til f. eks Vadsø? Ikke det.

Her er den billigste ruten: Mo i Rana-Bodø-Bodø-Oslo-Oslo-Tromsø-Tromsø-Kirkenes-Kirkenes-Vadsø-Vadsø-Kirkenes-Kirkenes-tromsø-Tromsø-Oslo-Oslo-Trondheim-Trondheim-Mosjøen-Mosjøen-Mo i Rana. Pris 5790.- Ja, i Norge er det jo så billig å fly!

Når man sitter og ser kongerike med Oslo-brillene på er alt såre enkelt. Men bor du i et fjordhøl på Vestlandet eller nordpå er du midt i «der som ingen skulle tru at nokon kunne bu-landet», og da kan du ikke ta deg en billig weekendtur til Berlin eller Roma.

«Det meste er nord» sa poeten, og på tinget har de tydeligvis ikke hørt om nordområsene. Jeg skal aldri mer si et ondt ord om plastposeavgiften, den kunne jeg ha sluppet unna med å sy meg et artig handlenett.
Men nok en avgift på flybilletten?

En kommentar om “…men det er jo så billig å fly!?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s