Det er oss det er synd på.

Jeg sitter og hører på den nye innvandrings og integreringsminister Sylvi Listhaug snakke på radioen. Hun sier at Norge står foran en enorm utfordring. Tredve tusen flyktninger har kommet til landet i løpet av året, og nå skal det strammes inn på alle fronter. Alle som bare er «lykkejegere» skal sendes ut, og de som får opphold skal det stilles mye strengere krav til. Det er vel og bra, men Listhaug får det til å høres ut som om vi ikke har stilt krav til disse før, og at dette er noe som skal starte med hennes inntreden i justisdepartementet. Sylvi Listhaug er «ydmyk» foran denne så viktige oppgaven, kvitrer hun. Jeg tviler ikke et øyeblikk på at hun kommer til å levere.

Den nye ministeren har tidligere sagt at hun mener vi er utsatt for et godhets-tyranni fra mennesker som mener at vi skal slippe inn så mange som mulig til dette landet. Hun har også snakket ned paraden som homofile går i hver sommer, og hun tror heller ikke på menneskeskapte klimaendringer, hun mener de er en konspirasjon bare for å innføre flere skatter og avgifter. Så flyktningene kommer neppe til å bli tatt på med silke-handsker. Listhaug er en dyktig politiker, snakker som en maskin, og tar ikke et øre for å avbryte alle som sitter i hennes nærhet når hun er i debatter, helt på høyde med sine mannlige kolleger med andre ord.

I dag har hyllesten av henne eksplodert på nettet.
Kommentarfeltene flyter over av hurra-rop for den unge damen fra Sunnmøre som også har markert seg som billig-ribbas våpendrager, for Listhaug tenker på de fattigste, men også på de som sitter i fengsel. Hvorfor ikke servere svineribbe til alle som soner, de fleste er vel muslimer? (Den siste setningen er min kommentar, ikke sagt av Listhaug)

Selvfølgelig er Sylvi Listhaug rett dame på rett sted. Nesten alle i regjeringen vil stramme inn. Det hjelper lite hvor mye Krf’s Hareide sutrer og sier at «Nå er det nok!» for Frp har flyttet asylpoltikken mye lengre til høyre enn noen kunne forutse. I disse dager kan f. eks AP si ting om flyktninger som ville vært uhørt for ti år siden. Sakte men sikkert har Frp gjort det comme il faut å være «sunn skeptiker» selv om det man ytrer tidligere ville blitt sett på som ren rasisme. Rasisme er forøvrig nesten utryddet i Norge i følge de som er utdannet ved «livets knallharde skole».

Så Listhaug er en gavepakke for alle som mener at det er oss det er synd på og ikke de som flykter fra krig. Og Listhaug&Co vil etter alle solemerker fronte et ensidig regnestykke i alt som handler om flyktninger. De vil kun snakkes om kostnader, ikke gevinst. De vil tviholde på den dårlige stemningen i det norske folket for alt det den er verdt for å kunne stramme inn å mye som mulig.

Derfor er det viktig at vi som møter flyktningene i det daglige livet tar i mot dem som det de er, nemlig mennesker på flukt. At vi åpner hjerter og dører for dem, ber dem inn i fellesskapet.. For for Listhaug er de kun en kjempeutfordring, og det er hennes nye oppgave å redde kongerikets velferd fra den sikre undergang. Men hun ber også om at disse som er en stor utfordring må bidra. Vil ikke det i så fall føre til gevinst og vekst?

Jeg gleder meg til å følge arbeidet hennes. Se at hun sørger for at de får seg bolig, norsk skattekort og mulighet til å delta i arbeidslivet. For det er jo det som er å bidra, er det ikke? Og mange kommuner trenger folk, og folk skaper liv og muligheter eller? Så bra Listhaug, ingen skal sitte passiv på et mottak år ut og år inn, jeg kunne ikke være mer enig. Men i dag snakket du mest om å bli kvitt folk, ikke innlemme dem i fellesskapet.

Gratulerer med en ny nøkkel i nøkkelknippet.
Det finnes i skrivende stund 60 millioner mennesker som ikke har en dør å låse opp, og fansen din i kommentarfeltene mener at alle disse har tenkt seg hit til stakkars Norge. Kan du ikke begynne med å fortelle dem at det har de nok ikke tenkt, for som nyslått minister kan du ikke holde deg med alt for mange nyttige idioter?

Det er selvfølgelig klart at 30 000 mennesker til Norge på kort tid medfører utfordringer. Men bare utfordringer? Det går jo an å lete etter lyspunkter også, gjør det ikke? Eller er man naiv om man ikke ser kun svart på dette? Men Listhaug er smart, hun vil ikke komme med nyanser på en dag som denne, utskiftninger i sittende regjering handler om å posisjonere seg for valget i 2017. Og på ny taburett sitter en nyslått fiskeriminister. Han heter Per Sandberg. Nå skal han kysten rundt på stemmefiske. Så får vi se om hans sedvanlige dobbeltkommunikasjon ender med kaos og mølje.

5 kommentarer om “Det er oss det er synd på.

  1. Neida, det er ikke oss det mest synd på. 60 millioner mennesker på flukt og Europa kunne hjulpet alle sammen med mat, helsestell og opplæring.I stedet velger man å hjelpe de 3 prosentene som er så resurssterke at de kan komme seg til Europa på egenhånd. Tåpelig politikk av mennesker som regner seg selv som snille.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s