RØDKÅL OG HJEMMELAGET LYKKE.

Jeg kan ikke blogge om politikk, krig og fred og sånn hele tiden, så her er en blogg om rødkål.

Ikke skal jeg påstå at alt er hjemmelaget her i huset, men rødkålen slurves det ikke med i juletiden. De skal lages fra bunnen og putre på ovnen i mange timer.

Slik gjør du:

Snitt en rødkål eller to i tynne strimler, snitt en rød løk eller to, hakk en kinesisk hvitløk og 2 epler og ha alt dette i ei gryte sammen med 2-3 teskjeer karve, en skvett rødvin og 2-3 spiseskjeer tyttebærsyltetøy, litt honning, salt og pepper. Kok opp og la putre på svak varme i tre timer. Pass på at den ikke koker tørr. Ha gjerne i en klatt meierismør, det er jul, og rødkålen blir blank og fin.

1-2 rødkål
1-2 rød løk
2 epler
1 kinesisk hvitløk eller to fedd vanlig.
2 ts karve
2-3 sp tyttebærsyltetøy
1 skvett rødvin
salt
pepper
smør
litt honning

Denne kan fryses.

God jul. Og husk, lykken er hjemmelaget 🙂

Advertisements

2 kommentarer om “RØDKÅL OG HJEMMELAGET LYKKE.

  1. Tusen takk for oppskriften, skal prøves, alt det gode som du putter i rødkålen, er sikker på at denne blir perfekt. Tusen takk for mange flotte tekster i løpet av året. Ønsker deg og dine en riktig god jul og et håp om et fredeligere år 2016. Sidsel K.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s