Hold kjeft jævla SV-fitte!

Norge er splittet.

Om du sier et positivt ord om flyktninger mener mange at du er for sharialover og åpne grenser. Og om du stiller et kritisk spørsmål rundt asylpolitikken er du rasist. Det finnes ikke et rom for diskusjon mellom disse ytterpunktene. Ferdig snakka?

Jeg viklet meg inn i en tråd på vg.no om flyktninger og 169 rabiate mennesker kastet seg over meg som et hundekobbel midt i den engelske revejakta. «Hold kjeft jævla homofile SV-fitte!» var en av toppkommentarene. For SV er en rød klut i alle kommentarfelt, og vi som er medlem der er landsforrædere og det som verre er. Og «snart skal vi utraderes og jevnes fra jordens overflate fordi Frp fosser fram…» og jeg er en «jævla mannsjåvenist» som våger å skrive at Sylvi Listhaug har et tindrende vakkert smil. Ja ja, stikker du hodet fram osv.

I disse dager er det umulig å diskutere asylsøkere uten at mange går i svart. Det tar en eller to kommentarer før folk begynner å kaste dritt og karakteristikker på hverandre. Jeg har vært i noen harde runder på sosiale medier og har nå bestemt meg for å ikke la meg lure utpå mer, det fører ingensteds hen.

 

Vel, det er ikke kommentarfeltene eller sosiale medier som skal ta avgjørelser i disse sakene. Men det som er skremmende er at sittende regjering og de som leder arbeidet med mennesker på flukt mener at presse, advoktarer og frivillige «hauser» opp noe som slett ikke er noe å hause opp. Der er jeg sterkt uenig. Det er ganske alvorlig når FN’s utsendte kommer og ser oss nøye etter i sømmene og ikke liker det hun ser. Det er også all grunn til å reagere når mange advokater mener vi bryter folkeretten.

Og det som er enda mer absurd er at de samme kommentarfeltene som for ikke så lenge siden skrek seg hese om ytringsfrihet nå mener at vi som er kritiske til sittene regjering skal holde kjeft.

Og høyresiden som for noen uker siden som skrek opp om hvor kvinner og menn fra venstresiden var i forbindelse med det som skjedde i Köln ved nyttår sitter nå stille som mus når Norge anklages for å bryte menneskerettighetene. Man kan ikke hyle opp bare når det gagner en selv, og Norge kan heller ikke være opptatt av at andre ikke skal bryte menneskerettighetene og samtidig ha en utenriksminister som ber folket roe seg for ikke å ødelegge vårt allerede anstrengte forhold til Russland. Det er hult, og det er hyklersk.

Nå er det et lite håp om at de 4800 som kom over Storskog får sine saker behandlet på en skikkelig måte, og at de som har krav på beskyttelse får bli her.

Men folkens, det hadde ikke skjedd om alle vi ikke hadde rukket opp hånden og vært Charlie. Beklager at vi er så frekke at vi forpurrer regelbrudd i det perfekte Norge som er så flinke til å rette en moralsk pekefinger til alle andre. Vi kan jo for pokker ikke være verre enn de landene alle disse flyktningene flykter fra?

 

 

 

8 kommentarer om “Hold kjeft jævla SV-fitte!

 1. Jeg tror at folk begynner å ta inn til seg at vi har blitt lurt av kapitalen og systemen vi er fanget i , og da begynner flere å reagere med raseri og mangel på empati. Da er det typiske mål for disse følelse de svake og de som ikke kan slå tilbake. Det stressende her er at vi ser at verdens tilstand går ikke i det rettning mange har jobbet for og ønske seg, hvor alle skal ha det bedre og bedre. Derimot alle kan se at flere og flere som har det slett ikke bra dukker opp til overflaten og kreve sitt rett. Det er vanskelig å forstå, og visse politiske parti virker som de jobber for at vi IKKE skal bli oppmerksom over dette, at egentlig de som viser seg frem nå, som flykter fra fryktelig krigssituasjoner, hadde det dårlig fra før men at før vi ikke har vært klar over det. Jeg tror nå er kommet en tid hvor det trenges ‘opplysning’, en tid hvor de som greie å ha en klarere overblikk enn de fleste, fortelle så mye så mulig om det faktisk tilstand i forholdene, påminner om verdiene som de fleste er glad i men som i debattens hete blir gjenglemt i panikkens tåket. Jeg ser selv at i mine, få, kommentare på Face har ofte tendensen til å bli ironisk og sarkastisk. Har bestemt meg for å slutte med det. Skal eller prøve å holde meg til saken, og temme raseriet mot urettferdighet og fattidom som naturlig herier inni meg. Liker godt å følge med dine kommentarer. Stå på.

 2. Vi vet jo at vi har en regjering som er styrt av fremmedfrykt og pengejag. Og stikker du hodet fram så får du noe hardt i hodet. Det er ganske mange som blir skremt bort i fra debattene med det nivået de holder.
  En venn sa at det er to leveregler man skal passe på. Ikke spis gul snø, og ikke les kommentarfeltene. Et poeng til ham!

 3. Reblogged this on Windows Live Space and commented:
  Norge er splittet.

  Om du sier et positivt ord om flyktninger mener mange at du er for sharialover og åpne grenser. Og om du stiller et kritisk spørsmål rundt asylpolitikken er du rasist. Det finnes ikke et rom for diskusjon mellom disse ytterpunktene. Ferdig snakka?

 4. I dag er det nok å høre på UNCHR og EN. Norge bryter med tre grunnleggende av FNs menneskerettigheter. Tar meg ikke så nær av å bli kalt landsforræder. Men det føles som en kald trussel. Er stolt av å være et godhetsmenneske. Iskalde kynikere som Listhaug kunne vi sendt med enveisbillett til Sahara

 5. Du har alltid gode og friske kommentarer. For det meste er jeg faktisk enig med deg selv om jeg har et (vagt) annet politisk ståsted. Vi trenger noen som minner oss på samfunnets lyter , særlig når vi selv er såre fornøyd . Jeg savner ( eller har oversett) dine innlegg/argumentasjon for å beholde sameskolen i Hattfljelldal ?

 6. At SV blir kalt skitne og stygge ting, er uhørt. Voksne folk burde holde seg for god til det. En annen sak er at alle partier, av en eller annen grunn, herser med Frp, som tross alt er folkevalgt Verst av alle partier er SV. Hører aldri Frp herser med noen andre parti. Det er galskap slik dette har utviklet seg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s