Vi som konspirerer.

I går kom jeg til skade for å ymte frampå om at Odins og Allahs soldater er nyttige idioter for Frp, og om disse to gruppene barker sammen vil partiet bruke dette for alt det det er verdt. Det jeg ikke sa er at jeg tror at Erna Solberg har en «hemmelig plan» om å sette ulike borgerverngrupper opp mot hverandre for så i ettertid score politiske poenger på det, det ville være å konspirere på samme måte som Christian Tybring-Gjedde gjorde da han hevdet at det foreligger en muslimsk plan om å overta Europa og «rive vår kultur i filler». Det var faktisk Siv Jensen selv som lanserte det sammensatte nyordet «snikislamisering» og fikk mye tyn for det. Jeg vil kalle slike utspill for klare konspirasjoner og udokumentert tåkefyrsteprat.

I etterkant av alle utspill som Listhaug&Co har kommet med i asyldebatten mener jeg det ikke er en konspirasjonsteori å mene at FrP vil bruke eventuelle gatekamper og konflikter for alt det de er verdt om Odins Soldater og den nyetablerte gruppen som kaller seg Allahs Soldater skulle barke sammen i bygatene ved nattetid. For dette regjeringepatriet er kjent for kun å fortelle den «mørke» og negative siden ved innvandring til Norge. Jeg kan ikke huske at det er kommet en eneste «solskinnhistorie» fra den kanten, selv om vi alle vet at de finnes i det ganske land.

Så til andre «konspirasjonsteorier». Det er alment kjent at vi på venstresiden er for åpne grenser, at det skal være fri innvandring til Norge, og at Audun Lysbakken står med åpne armer og ønsker alle som vil hit å skaffe seg et bedre liv velkommen. Dessuten er alle vi på den naive venstresiden som er styrt av «tåkefyrsten» Jonas selv noen tullinger som ikke skjønner at fedrelandet er i krise og at velferden går ut med badevannet om vi ikke stenger grensene straks og innfører innvandringsstopp. Disse vrangforestillingene har fått så hardt feste i deler av folket/velgerne at det ikke nytter å argumentere mot dem mer. Er du medlem av SV er du pr definisjon en tulling eller en forræder.

På den andre siden av midtstreken forlanger Høyre/FrP-regjeringen å bli tatt på alvor i alt de gjør. Når det stilles spørsmål om menneskerettigheter og behandling av flyktninger og når man trykker hardt på for å få skikkelige og troverdige svar om hva som skjer i de indre gemakker går gamle høyrepolitikere som vanligvis balanserte Astrid Nøkkelby Heiberg ut og kaller det mobbing. Jeg synes der er ganske merkelig at en rutinert politiker som henne ikke skjønner at det er opposisjonens oppgave å kritisere den sittende regjering. Mobbing er det ikke før folk begynner å kalle folk for stygge ting. Derfor tar jeg sterk avstand fra nazikort, sexistiske utspill etc.

Jeg har et sterkt ønske om at dette skal gå bra. Men det forutsetter at Erna tar grep og viser lederskap, setter de løse kanonene på plass, og det gjøres ikke via Twitter. Borgervern er forbudt i Norge, og da nytter det ikke å mumle seg gjennom 90 tegn på sosiale medier om at dette ikke er regjeringens politikk eller at «dette er en farlig vei å gå.» Eller for å komme med nok en konspirasjonsteori. Er Erna Solberg tatt som «gissel» av Frp?

Politkere er valgt for å styre landet, roe folket, ikke gjøre dem skrekkslagne og livredde for å gå ut i byen om kvelden med angst for at det smeller. Og føler man seg kallet til å gjøre byen tryggere så join Natteravnene, de er upolitiske og like snille som bestemora di.

En kommentar om “Vi som konspirerer.

  1. Jeg blir glad for det du skriver hver eneste gang… Deler jo mye av virkelighetsoppfatningen og er en naiv venstreside dame. Det skal jeg leve godt med til det ikke er pip i meg mer . Applaus applaus ennå en gang. Synnøve👍

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s