Programmet vi elsker å hate.

Foto: Scanpix.

Vi har visst det lenge, Agnete Johnsen fra Nesseby har vært varsel om noe stort. Helt siden hun sang den sangen om den stakkars hunden har hun vært i den norske rampelyset.

Og i går uklasset hun hele MGP-cirkuset og tok hjem seieren. Hurra Sápmi!

Men like sikkert som at folket benker seg i soffan i de tusen hjem hiver de sure gubbene seg over tastaturet. I går kveld var det Jan Fredrik Karlsen det gikk hardest ut over. Ok, han er en Duracell-kanin som snakker fortere enn lystes hastighet og blir litt som  høy tinitus inne i hodet etter noen minutter, men kjære vene, slå av eller se på noe annet istedet for å dele ut diagnoser og skjellsord? Han er jo bare en glad mann, og dem er det pokker ikke mange av i disse dager der Odins paranoia-soldater marsjerer i gatene.

Selv synes jeg, bortsett fra Agnete Johnsen, at det var Kate Guldbrandsen som tok kaka og sang fletta av hele gjengen av stort sett ukjente artiser, der det absolutte lavmålet var et blekt pubertalt boyband som trodde de var fra London, men så ut som et ikke helt ferdig innøvd nummer fra High School Musical i en russerevy i Bærum. Der i mot var lesbene i rosa plast og parykker herlig befriende, selv om de utløste en del fysj og fy-rop på FB og Twitter. Ah fuck them if they can’t take a joke?

Men det er jo derfor vi elsker MGP er det ikke? Jo verre jo bedre? Og det er jo fåfengt å hyle opp om kvalitet eller at folk synger surt i et slikt fesjå? Det eneste positive jeg kan si om det hele er at virkelige gode artister kan bruke konkurransen som et springbrett for å komme seg ut over Norges grenser. Og i går vant polarstjernen, Sápmi, Finnmark og Nord-Norge en deilig seier hentet hjem av en virkelig god sanger og artist. Gratulerer!

Og til alle de sure gubbene og kjerringene. Sett dere vel til rette i godstolen med tv’n av. Sprett en god rødvin, legg Stones eller Springsteen på vinyltallerkenen, eller Cohen, The Beatles for den saks skyld. Kos dere med coverlåter med Eva Cassidy! Spis litt god ost og noen søte druer mens verden går av hengslene, det hjelper på humøret.

Hilsen en homo som har et helt avslappet forhold til MGP, som ikke engang la merke til hva slags kjoler damene hadde.

Nok en gang, hurra Sápmi og Agnete! Du er en skikkelig isknuser.

 

 

2 kommentarer om “Programmet vi elsker å hate.

  1. Hyggelig kommentar! Og fint at du trekker fram Karlsen. Jeg synes han var helt topp, herlig alle tiders begeistra! Skal man se MGP, må man jo legge til side kravene om klassikere og gammelrockere. Til og med Springsteen har laget noe som falt igjennom. Kanskje til og med Queen gjorde det en gang.
    Å kritisere MGP blir som å ikke gidde å høre på skolekorps, fordi de ikke er gode nok. De øver! Skolekorps og MGP er øving for å komme videre, og noen av dem blir stjerner.
    Hurra for Jan Fredrik Karlsen og Agnete! (Men jeg likte best jentene i melodi nummer en.)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s