Hjemme hos Mariann på Hotell Union Øye.

Noen hus står og venter på deg.

Union Hotel ved Hjørundfjorden på Sunnmøre et slikt hus.

Sveitserstil, flotte utskjæringer, gult og rødt, som et smykke ligger det der i vårsola, og på trappa står vertskap Mariann Øye-Mork og tar i mot i stakk og «bunadsbluse» med stramt liv.

Du stiger inn i salene, rett inn i historien, i vakre rom der Karen Blixen, Keiser Wilhelm og Dronning Maud og andre celibriteter har sittet ved taffelet og sett opp på fjellene eller utover fjorden.

Et elghode stirrer på deg når du går opp den brede trappen til tredje etasje for å sjekke inn på rommet med takvinduer og lilla fløyelstapet, et hav av puter og duse lamper. Moderne og gammelt om hverandre. Du slår opp vinduet og hører en foss bruse fra de høye fjellene. Grønt er det blitt allerede i april, men over det hele troner snødekte spisse fjelltopper.

IMG_3482

Hotell Union Øye er et sted som byr på det unike.

Vertskapet er vant til å ta i mot blaserte gjester fra hele verden som «have seen it all» og vil ha noe de ikke vet hva er. Derfor kan det hende at Mariann går ned til det helt enkle som å la gjestene børste og strigle en hest eller vandre på en stille fjellsti. Og som regel er det det som slår best an hos livstrette turister.

Når dette er sagt er ikke dette et sted bare for fiffen. Her er alle velkommen for en natt eller fler. Du kan sove i himmelsenger eller i enklere rom. Men alle rom er unike og har vakkert interiør. Du kan ta toppturer eller fly helikopter over det dramatiske fjellene.

IMG_3739.JPG

Hotell Union Øye ble bygget i 1891 og gikk konkurs før det ble åpnet, men det har holdt seg flytende i 125 år og overlevd alt fra okkupasjon under krigen til husmorvinduer på 60-tallet.

Nå er det tatt tilbake til sin egen storhetstid og du kan du sitte i flygel-salongen der kelneren plutslelig setter seg ned og spiller og vertinnen/direktøren synger fra Haugtussa eller Les Miserables, alt etter som, mens kaffe og hjemmebakst fortæres etter en god og langsom middag.

Hotellet er virkelig en perle verdt å besøke. Skulderene faller ned av seg selv her ved den vakre Hjørundfjorden. Det tar et par timer med bil fra Ålesund. Ikke nøl med å dra dit om du er på Vestlandet.

Ps. Jeg er for tiden sammen med et stort cast og crew og spiller inn en film der hotellet er location. Vi har blitt tatt i mot som konger og dronninger.

Akkurat nå ligger jeg og fordøyer en nydelig klippfisk servert med bacon og paprika på en seng av potetstappe, hjemmebakt brød og kaffe og kaker. Life, blessed be.

Takk Mariann og resten av gjengen for at vi får være her hos deg.

http://www.unionoye.no

 

2 kommentarer om “Hjemme hos Mariann på Hotell Union Øye.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s