Når sivilisasjonen våkner.

 

For ikke så lenge siden kalte  AUF-leder Mani Hussaini innvandringsminister Sylvi Listhaug for kjerring. Det utløste et ramaskrik fra høyresiden som skrek fra toppen av lungene helt til Hussaini ba om unnskylding med bøyet nakke i full offentlighet.

Nå, to uker senere hylles en kunstner som har tegnet den svenske riksdagspoltikeren Ali Esbati som apekatt av Kjetil Rolness og hans ekkokammer. Man kan ikke annet enn å konkludere med at det i visse kretser er helt innafor å tegne en politiker som ape, men å kalle en norsk kvinnelig politiker for kjerring er å gå for langt.

Høyresiden elsker ytringsfrihet mer enn noen.

De forsvarer den med nebb og klør, sier de. Men de er ganske snerpete på egne vegne når de selv blir angrepet. Da griper man til offerrollen, og mener seg svertet og trakassert om noen er uenige med dem eller sier dem i mot. For om du f. eks skulle komme til å antyde at Sylvi Listhaug lyver eller har et litt vimsete forhold til tall eller forskning,  så sverter du henne, og nevner du at hun er blond, bruker du hersketeknikk og kommer med karakteristikker. Det forhindrer ikke at de selv kan kalle Jonas Gahr Støre for «vingle-Petter» og «tåkefyrste» eller at AP «her kommer med nok en no-brainer» som er en spydig henvisning til at AP-folk ikke er særlig møblert på kvisten.

Kjetil Rolness og hans hoff mener at en tegning av en politiker som ape er et bevis på at den demokratiske sivilisasjonen fungerer. At såpass må vi tåle. Jeg ser for meg sosiologen tegnet som Oluf i Railkattlia, med bjørnefitte på hodet og sneip i munnen, med en gøyal snakkeboble over hodet der det sto et eller annet som skulle forklare hvorfor dette er greit og at tegningen er et bidrag i lengselen etter å gjøre Norge mer sivilisert.

Å tegne mennesker som aper er ikke greit. Å kalle damer for kjerringer er heller ikke greit. Jeg er skuffet over folk jeg har sett litt opp til, folk som har skrevet bøker jeg har likt og lest flere ganger rotter seg sammen med FB-Høire og terper på denne nevrotiske visa om at Norge blir invadert av islam og at osv og bla bla bla…

Kjetil Rolness skjønte plutselig at det ikke bare var smart å hylle Hege Storhaug sånn 100%. Og han bør ta en u-sving i apesaken også.

Plutselig slår det meg, han er jo fra Harstad. Hm? Og veldig høye kinnbein. Er’n same? Hm.

 

 

En kommentar om “Når sivilisasjonen våkner.

  1. Det må vel være lov å kalle Jan Tore Sanner for en løgner, fordi han later som om det er bedre i store kommuner enn i de små. Nå har han gått bort fra å bruke uttrykket «ROBUSTE» kommuner til å kalle dem «sterke velferdskommuner. «. Velferd er mye mere enn offentlige bidrag. Frivilligheten er tvilsom !!!
    Det er jo like mange folk tilsammen i de sammenslåtte kommunene som det var før. Dette er ikke noen vekst, og fører heller ikke til vekst. Det er ren kannibalisme og ingen organisk vekst. Alle forstår hvem som bir mett av kannibalisme. I hvertfall er det ikke de som blir spist. Jeg føler meg truet fra Arendal, som vil styre Tvedestrand. Skal Tvedestrand ofres for å smiske med Sanner?
    Hilsen NeffeN

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s