NORSK UTFLUKT.

I går sprakk den flaue nyheten om at en gruppe flyktninger ble nektet et dagsbesøk på et senter for aktivitet og friluft i Gudbrandsdalen.

Kommunen ville betale for at denne gruppen skulle få en fin opplevelse av norsk sommer, men ble blankt avvist av de som drifter det populære stedet med at «om kommunen ville betalt for noen av sine egne» ville de være hjertelig velkommen, men eieren, som lever i et demokratisk land hadde «rett til selv å få bestemme hvem de vil ha som gjester hos seg.» Og så trodde man seg ferdig med saken.

Men det er faktisk ikke lov til å nekte betalende gjester tilgang til det gjesten måtte ønske bare fordi man ikke liker hudfarge, status eller religion. Nå er det slik at denne loven mot diskriminering stadig omgås ved at drifteren sier at «Baklager, men vi er fullbooket.», men i øvre Gudbrandsdalen skulle man altså smelle til med å bruke sin demokratiske rett til å være rasistisk og diskriminerende.

Og dyret av sympatisører reiste seg i lokalavisens Dagningens kommentarfelt. Selvfølgelig skulle eieren nekte disse så «farlige menneskene å myldre inn på skikkelige menneskers ferieområde. Tenk om en stakkars norsk turist skulle bli stukket ned med kniv bare fordi han gikk i shorts? For disse parasittene av noen lykkejegere er jo farlige, det vet vi jo?»

I over to døgn fikk demokratiforkjemperne herje fritt i kommentarfeltet før avisen stengte det.

Og det var forstemmende lesning, både fra de som skrev rasistiske innlegg og fra de som tok til motmæle. For hat fordriver ikke hat, og ingen blir opplyst av å bli kjeftet huden full. Men at folk vil boikotte stedet er fullt forståelig, jeg ville heller ikke campe hos folk med slike holdninger.

Jeg synes det er merkelig at mennesker i Norge ikke forstår at flyktninger flykter fra krig og elendighet, og at de kunne ha godt av en dag borte fra det mottaket de sitter på og er handlingslammet mens byråkratiets kvern maler langsomt.

Hva er det med oss som ikke kan skille snørr og bart og blander terror og selvmordsbomber, overgrep på barn og det som verre er opp i at noen hardt prøvede mennesker kommer hit for å søke beskyttelse? Og hvorfor må vi la gørra renne i alle kanaler? Hva er det vi er så redde for? Og hvorfor kan vi ikke være litt mer generøse?

Men var da ganske storsinnet da man holdt hånden over en tidligere ordfører oppe i dalen som ikke helt forholdt seg til norsk lov? Men han var jo en av oss?

Er jeg ufin?

4 kommentarer om “NORSK UTFLUKT.

  1. Nå har det seg slik at blant de asylanter som ankommer vårt land så er det ikke alle som er reelle asylanter men også det vi våger å kalle lykkejegere. Syns hele denne artikkelen er ensidig og partisk og burde således ikke vært på trykk. Tror den gjengse nordmann har fått nok av slike artikler og skal den ha noen relevans må den dekke alle sider av saken. Hilsen en nordmann

    • Her var vel saken at noen ønsker å booke en hyggelig opplevelse, men ble nektet pga sin status som flyktning. Hvorfor de flyktet er egentlig irrelevant. Vi ønsker ikke et samfunn hvor noen blir sett på som annenrangs mennesker. En ting er sikkert, hvis man ønsker at flyktninger skal integreres, så må de få lov til å slippe inn på slike steder, utestenging hjelper i alle fall ingen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s