UTENOMSNAKKET.

Røde Kors er bekymret.

Mer enn 3000 mennesker har druknet i Middelhavet i år, og verden bryr seg ikke nevneverdig. Ved den greske grensen stanger folk for å slippe inn i EU, lidelsene i overfylte leire et grusomme, og folk i tusenvis legger ut på en farefull ferd over havet som kan føre til at de dør. Her hjemme snakker vi om tekstiler.

Vi liker ikke at kvinner blir undertrykket. Skal folk bo her, så får de kle seg som oss.

«Vi kan ikke slippe inn hvem som helst, vi må være restriktive. Og alle som er på vei hit er ikke engler. Vi må ikke være naive. Så vi må vente å se, og vi må integrere de som allerede er her, og det er veldig vanskelig. Særlig når de ikke kan få av seg det skautet og skjønne at ungene ikke skal pakkes inn når de lærer å ikke drukne i norske svømmebasseng! At folk drukner ute på havet er ikke vår skyld, det er de kyniske bakmennene som er skurkene her!» (sagt på min FB-vegg i går)

Folk river av seg håret over at kvinner «trues» til å gå med hijab for ikke å friste menn i sine farlige miljøer som har egne «koder». Samtidig rådes våre egne jenter om å kle seg tekkelig når de skal gå ut, menn er farlige. Noen mener sogar at du må vite hvem du skal gå på nachtspiel med, og om det går galt er det din egen skyld. Ja, vi bærer alle en hijab, og hvor frigjorte og likestilte er vi egentlig selv når våre jenter ikke kan gå trygt på fest uten å måtte høre at de må passe seg og ikke kle seg utfordrende?

Men alt dette utenomsnakket ruller og går drukner mennesker på flukt.

Og jeg skjønner ikke helt dette med å gå etter bakmennene. Selvfølgelig vil det føre til at færre legger ut i dårlige båter, men det vil da ikke føre til at færre flykter fra krig? De aller fleste argumenter i denne saken handler ikke om å hjelpe, de handler om å sørge for at så få av disse som mulig  kommer hit til landet og plager oss.

«Og så må vi sile ut alle disse som ikke er ekte flyktninger!» Ja, da, aldri har vel fler blitt sendt ut av landet enn nå. Men vi snakker om dette, vi snakker om det hele tiden, om alle de falske «lykkejegerne» som er på vei hit, og i mellomtiden dør mennesker.

I Norge nå står mange asylmottak tomme, flere stenges ned. Flyktningestrømmen har stoppet opp, sies det. Og på Sørlandet ber folk for Sylvi Listhaug som står som en bauta i stormen. For for kristenfolket i bibelbeltet handler det ikke om å hjelpe, det handler om å stenge grensene, hjelpe våre egne, og kanskje ta en liten tur ned for å hjelpe det hardt prøvede Israel. Ja, det har faktisk hendt at til og med Krf-politikere har gjort det på egen fritid og finansiert det av egen lommebok.

Norge har sendt et kraftig signal til verden, vi vil ikke ha dere her. Og her hjemme snakker vi om små ting. En hijab på et hode er en liten ting. At et lite barn dras ned i det mørke iskalde vannet og drukner er en stor ting. Det er en grusom ting. Hva med å legge litt energi i den problematikken?

Og media har presset «flyktninge-sitronen» til sitt ytterste og er ikke lenger interessert små barn som drukner. Middelhavet er veldig 2015 plutselig.

Det måtte i såfall være om Sylvi Listhaug tar gjenvalg, eller om hun skal ofre seg for de små barna som trenger en mor? Vi når nok en del slike oppslag før valget når det handler om å vise fram politkere som de menneskene de egentlig er.

Det er jo grusomt, sier ministeren, at disse menneskene drukner, men vi må ikke være naive. Det finnes en grense for hvor mange flyktninger dette landet tåler, og jeg forstår at ALLE vil komme til dette gode landet vårt. Men det kan de jo ikke.

3000 mennesker druknet i første halvdel av 2016. Send penger til Røde Kors. Nå!

Heia Norge.

 

5 kommentarer om “UTENOMSNAKKET.

 1. Takk for et meget godt skrevet innlegg Svein.Jeg bor på Chios nå,og ser hva grekere må tåle og hva de gjør for flykningene.Og snart må de ta i mot enda flere.Uff ja,og stakkars Norge !

 2. Ifølge mine observasjonsevner er det kristenfolket de som er mest imøtekommende overfor folk som flykter fra krigshandlinger for å redde livet.

  Norge har også sendt skip til Middelhavet for å redde flyktninger som setter avgårde i skrøpelige og altfor overfylte farkoster, og det har også andre land gjort. Det er imidlertid vanskelig å finne ut tid og sted for når neste flyktningebåt kommer, fordi det er ingen som har meldt fra om det. Kanskje et rapporteringssystem kunne opprettes?

 3. I min verden kan det se ut som Listhaugs store misjon er å ofre de små barna….koste hva det koste vil…og det gjør ho med et veldig stort smil…Er det rart at mange iflykter fra sin barnetro og kke vil kalle seg kristen ….😕

 4. Så bra , skarpt, treffende skrevet ! Denne Syriakrigen er vanvittig vond å være vitne til, måtte det en dag ta slutt. Stakkars stakkars folk. ~ Barnebarnet mitt på fire år, Ulrik, sa igår: » Hvis man vil ha venner, så må man dele». Han har skjønt mere enn Sylvi Listhaug. Vil man ha venner, må man dele.

 5. RIKDOM
  MÅLES I FRED, TRYGGHET OG DELING AV GODER:

  Skremselspropagandaen som preger medienes fete overskrifter, som fra høystakken, plukker frem enkelthandlinger og enkeltmennesker med vonde hensikter og setter bevisst disse opp mot resterende millioner …….

  FOR Å TJENE PENGER

  Flokkdyret mennesket, lukker av fornuften og velger seg interiør, dyre vesker og andre søtsaker som trøst for å stikke hodet opp i skyene- hvor det sikkert er mulig å unngå møtet med andre utfordringer. Fiksjon blir overdøvende selvsensur- fiksjon i forstand av sammenlikning med Pokemons og øvrige streamingopplevelsers innpakkete verden, hvor virkelighet ei eksisterer.
  Apen med hendene over munn, øyne og ører er nettop hva de lettest stilte samfunn vil ha. Medborgere som vil slippe ansvar- og i den kategorien befinner vi oss, alle- også vi som deler huffer og akker når velskrevne kronikker seiler sin Ferder og vinner likes-medaljer, for slikt er viktigere enn å gi av hva vi FAKTISK HAR Å RUTTE MED…. UFATTELIG VELSTAND….. !

  VELSTAND SOM 90 % AV VERDENS BEFOLKNING, 90%
  ER MED Å BYGGE RUNDT OSS
  GJENNOM Å VÆRE UNDERKLASSE, SOSIALT DUMPET, UNDERVURDERT OG MED EKSTREM FRYKT FOR SITT LIV- ENTEN BORT FRA MEDIEDEKKET OG POLITISK ANERKJENT KRIG, SLAVER, UNDERBETALTE ARBEIDSTAKERE, UTEN RETT TIL HVA DEN RIKE VERDENS FN-KONVENSJON HAR UTREDET SOM MENNESKERETT,
  FOR
  DET SER UT TIL Å VÆRE MENNESKERETTER SOM KUN TILHØRER ….. .. . . ….. OSS, FØDT I LAND OG DELSTATER, FYLKER, KOMMUNER, BYGDER, STRØK, BYGNINGER, FAMILIER, ENKELTINDIVIDER SOM HAR ALBUER- SPISSE NOK TIL Å PUSSE EGET, TILEGNETE GULL FREMFOR IVARETAKELSE AV .. …… HVA VI ER MEDLEM I- SAMFUNNET VED NAVN VERDEN/ JORDEN.

  Vi omtaler konsekvent andre som ansvarlige for hendelser vi vil slippe å forholde oss til.
  Enkleste løsning

  Siden vil vi unngå å møte verdensbildet- hvorenn vi beveger oss, søker politikere som har de nødvendige holdninger og fargevalører som bistår oss men nettop å bygge stadig høyere murer omkring vår puttleverden- så vi, gjennom vår velstand/ klare positive holdning til klasseskille får fortsette vår livføring- som er altoppslukende, og viktigere enn det meste som foregår av styrt og tjenelig opprettholdelse av hva jég anser som regelrett ondskap…… ONDSKAP, fremdrevet av våre behov for å verne om kun hva vi ønsker forholde oss til. Vern fremmet ved politiske holdninger og valg av politisk styrende organisasjoner- som vi vét, innerst inne- gjør hva vi FAKTISK VIL SKAL GJENNOMFØRES- IVARETA VÅR LILLE ÓG SÅ INDERLIG BEHAGELIGE, KORTSIKTIG EKSISTERENDE GLASSKUPPEL AV
  ‘JEG VIL HA’

  Jeg er svært utopisk som menneske

  INGEN GRUNN TIL Å SKJULE DÉT

  Jeg ser eneste mulige løsning på å oppnå stabilitet og verdensfred gjennom en delingsform INGEN
  ABSOLUTT INGEN I VÅR GLASSKUPPEL VIL VÆRE MED PÅ Å TILRETTELEGGE FOR.

  TIL DÉT ER EGOET FOR STERKT.

  Ergo,
  skal den virkelighet vi huffer- og akker oss for, vedvare med menneskeheten.

  Vi i glasskuppelen- altså samtlige blandt verdens 10% velstående, ekstremistiske ivaretakere av vår selvhevdete velstand- resultatene av generasjoner med spissalbuete verdensborgere- har eneste mulighet for endringer av vår jords voldsutgytelse å fordele jevnt ut til våre medmennesker- av de ekstreme mengder oppsamlet rikdom vi besitter.

  DET VANSKELIGSTE I LIVET ÉR Å GI FRA SEG HVA EN ENDELIG HAR OPPNÅDD

  MEN

  UANSETT HVILKEN POLITISK HOLDNING SOM RÅDER, UANSETT HVILKEN RELUGIØS HOLDNING SOM FØLGES

  VI ER MEDMENNESKER

  VHAR ANSVAR FOR DEN FANTASTISKE GAVEN VI ER FØDT TIL Å FORVALTE- PÅ LIK LINJE SOM ALLE VÅRE LEVENDE OG TIDLIGERE GENERASJONER MED EVOLUSJONSUTVIKLETE MEDSKAPNINGER.

  VI MENNESKER

  VI

  ALLE OSS

  OG FØRST OG FREMST
  VI SOM INNEHAR MAKTEN
  VED MULIGHET TIL HANDLING

  VI I DEN RIKE DEL AV VERDEN

  RIKDOM MÅLES I FRED, TRYGGHET, DELING AV GODER

  Lille Smil

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s