DET STORE SAMISKE HJERTET.

Det var ikke fritt for at det rant noen tårer der vi gikk i Sápmi Pride-toget gjennom den lille bygda Kautokeino i går formiddag.

Vi var mange, vi var sterke, og vi var fler enn det bruker å være i 17.maitoget når Norges største kommune vifter med flagg og faner.

I går gikk vi for kjærlighet, synlighet, respekt og åpenhet. Langs ruta satt folk i biler eller sto og fotograferte mens det lange toget marsjerte forbi. Ikke et agressivt blikk, bare smil og myke, litt fuktige øyne møtte oss der vi skrev og samisk historie og traff noen strenger dypt inne i det store samiske hjertet.

Og etter dette tror jeg ingen lenger kan fornekte at homofile, lesbiske eller transpersoner finnes i Sápmi, vi kom ut av skyggene slik at alle kunne se oss, og det på høylys dag. I natt skrev jeg dette:

 

ALT SOM DET ER SÅ LENGE TIL ER NÅ.

ut av skyggene kommer vi

rister av oss angst og stillhet

våre røster er som vårbekker

klinger som tusen søljer

på våre stammødres barm

– nå marsjerer vi sammen

nakne, sterke, så mange

med en sang om kjærlighet

på leppene

– alt som det var så lenge til

er nå

Takk Sápmi, takk Kautokeino, takk menneskene her oppe.

Ingen er som alle andre. Some of us are gay, get over it.

Sven Henriksen.

3 kommentarer om “DET STORE SAMISKE HJERTET.

  1. Man burde kanskje tenke litt på hva Gud mener om homofilt samliv, før man kaster seg ut i det. Forherligelse av synd er ikke særlig lurt. Homofili er dessuten forbigående. En dag blir man kvitt åndsparasitten som ødelegger ens naturlige seksualitet, og da bør man ikke ha gjort noe dumt i mellomtiden.

    • Det er så mye man kunne sagt om dette innlegget! Jeg vil ikke degradere det til en tullete diskusjon om hvem som kan dømme hvem.

      For en jobb du gjør, Sven! Takk for at du snakker åpent om dette! Det er så viktig. Både for samiske homofile og for oss å opplyse oss andre; samer så vel som nordmenn. Selv om kommentarfeltet har vært stille håper jeg at folk har snakket med deg om innlegget ditt!

      • Takk, det er ikke vanlig at noen kommenterer når jeg skriver om samiske temaer. Den samiske eliten svarer alltid med stillhet.Hyggelig med svar fra deg Kaja 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s