UFF, DISSE KVINNENE!

 

Politikken i Norge er for øyeblikket styrt av kvinner, og i USA kjemper Hillary Clinton for å bli landets første kvinnelige president.

Alle mennesker som søker makt må finne seg i å bli offer for all verdens lyskastere, men for kvinner er det andre regler som gjelder enn for menn. Vi kan akseptere en mann i litt krøllete skjorte og dårlig press i buksen, han har så mye å gjøre og konen er i jobb også, så det er så som så med stellet der hjemme, stakkars ham.

Men for en kvinne er justisen hard om en strømpe rakner eller en lungebetennelse skulle inntreffe, da er man ikke skikket til å inneha et viktig embete. Jeg satt fjetret og så en godt voksen mann gi Clinton råd på Dax 18 etter at hun kollapset under 9/11-minneseremonien. Han sa: «Snakk sant, vær frisk, og kanskje være litt mer hyggelig..»

I disse dager har AP’s Helga Pedersen meldt sitt kandidatur som sametingspresident. Det har ikke gått upåaktet hen. Jeg skal ikke mene noe om hvorvidt hun er den rette til å bekle et slikt embete, men karakteristikkene av henne på nettet er skremmende og nedslående. Hun er en «heks» og hun har «iskalde øyne» en «maktsyk tyrann» og hun er «ukvinnelig i sin framtoning».

Riktignok kan vi spøke med sveisen til Trump og at han kanskje har liten tiss, men man begrunner ikke alle hans mangler med at han er mann. Han er rett og slett en dumming som tilfeldigvis er mann, mens Helga er en «følelsesløs heks» på linje med Sylvi Listhaug som «sikkert flyter om du kaster henne i vannet!»

Jeg er uenig med Sylvi Listhaug i det meste, og jeg aner ikke om Helga Pedersen vil bli god eller dårlig for Sametinget, men jeg synes vi skal holde oss for gode til å angripe kvinnen og i stedet holde oss til den saken det måtte handle om.

Som jeg skrev innledningsvis må alle som går ut i lyset tåle å bli snakket og skrevet om, og de fleste utvikler hard hud etterhvert. Det koster å være tydelig og å mene noe. Men når oppegående kvinner trekker seg vekk fra den offentlige samtalen og ikke orker å gå for makt og synlige posisjoner har vi et problem.

Som den svenske utenriksministeren sa på Skavlan fra New York i går kveld: «Kvinner representerer 50% av verdens befolkning, og vi vil være med å bestemme og ta del i resursene…» Og det skulle da ellers bare mangle.

Men for øyeblikket må de være friske, perfekte, pent kledd og hyggelige, og viktigst av alt, de må drukne om noen hiver dem i vannet. Gjør du ikke det er du heks.

Om en mann kommer seg tørrskodd på land kan man ikke forvente at han både skal være pen på håret og i tøyet. Han er en mann å stole på.

 

 

2 kommentarer om “UFF, DISSE KVINNENE!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s