Norske tilstander.

Dere har fått norske tilstander i Norge, sier min venninne i telefonen fra Sverige der det visstnok skal være «svenske tilstander». Min venninne sier at hun ikke har merket så mye til disse svenske tilstandene, Sverige er fremdeles Sverige, men hva skjer med Norge? Hun virket litt opprørt.

Hva tenker du på? spør jeg. Så sier hun det vi alle vet, den norske kampen om velgerne begynner å ligne veldig på duellen mellom Donald og Hillary der man i de siste dagene har sunket ned til det laveste bunnivå med pressen som nyttig klakkør.

Ja, valgkampen er i gang og budsjettforhandlingene ruller og går. Hareide og Grande kommer klukkende ut fra lukket avdeling og sier at: «Jo da, det ser litt mer lovende ut.» Det er viktig at vi gjør dette i riktig rekkefølge hver gang et budsjett legges fram og skal bli forhandlet om. Først stillhet og gru, så følger de sedvanlige spekulasjonene om regjeringskrise, og så kommer man fornøyd og sliten ut og sier at: «Ja, dette var tøft, men det handler om å gi og ta i politikken..»

Og Norge kan nok en gang puste lettet ut selv om det hele bare har vært et spill for galleriet. Og mens dette pågår bygger Sylvi Listhaug sin karriere som tar nye høyder for hver Facebooktåre eller hyllest som tikker inn feeden der en 24 år gammel lakei sitter og moderer og later som om han er kronprinsessen selv. Velkommen til norske tilstander.

For ikke før har skuespiller Joner «gått i strupen på» Sylvi Listhaug så kommer selveste Siv Jensen på banen med en halvfascistisk plakat som det svinger av! «STØTT FREMSKRITTSPARTIETS STRENGE INNVANDRINGSPOLTIKK. GI EN GAVE HER. (link) PS INGEN REKLAMEBYRÅER ELLER KJENDISER HAR VÆRT MED PÅ Å LAGE DENNE PLAKATEN.»

Det hele piffes opp av et bilde av utenlandske ungdommer i håndjern. Det er direkte sjokkerende, men slik er det blitt når norske tilstander inntreffer i Norge. Og ingen kjendiser involvert? Er ikke Siv Jensen selv en superkjendis? Og er ikke Frp det partiet som mottar mest statlige overføringer? Og på toppen av det hele så driver et parti som vil forby tigging med organisert tigging på sosiale medier?

Norske tilstander er litt det samme som amerikanske tilstander. På samme måte som USA kniste litt av Donald Trump da han første gangen forkynte at han ville stille som presidentkandidat lo de fleste da Frp gjorde sine første forsøk på å komme i regjering. Og når det skjedde så sa man: «La de nå få prøve seg!»

Og Frp leverer det de lovte, det skal de ha. Og i regjering er de de eneste som har forstått spillet. Jo mer de snakkes om, desto mer hat og spetakkel, jo flere velgere og større ekkokammer. Og venstresiden vil være nyttige idioter i alle sine protester. Bare ta meg selv her jeg sitter og blogger og kommer til å motta masse hets for denne teksten, og Sylvi vil få enda flere likes og digitale roser. For den nye erkjennelse nå er at uansett hva vi gjør eller ikke gjør så vil Frp tjene på det? Jeg er ikke så sikker på det.

Det er noen små måneder til neste valg. Frp gjør hva de kan for å holde trykket oppe. De snakker ikke til sine motstandere med bruker alle sine krefter på eget ekkokammer der de mener seg svertet av en samlet venstreside  og derfor sverter venstresiden ved hver minste anledning.

Problemet nå er bare at Joner eller litt smartere enn Jensen, og folk flest er ikke så lette å identifisere lenger. Men partiet Høyre er tause og sitter som vanlig stille i båten. De er også nyttige idioter som kan sørge for at de sitter med Svarte-Per og får Siv Jensen som statsminister neste år, og med Sylvi Listhaug som finansminister.

Og da får vi norske tilstander så det synger. Er det noen som evner å gjøre «Norway great again» så er det de to damene der. Det kommer ikke til å bli noen søndagstur.

Så om man er skuffet og sint over å ha blitt fralurt en skarve 100-lapp, det verste har ikke ennå skjedd. Følg med, eller protester!

3 kommentarer om “Norske tilstander.

  1. Til dere som skriver i kommentarfeltet 🙂 Alle skriver det de gjør av en grunn. Folk skriver fordi de har en overbevisning om det ene eller det andre. Vi kan si de er inspirert av en ideologi i bunn som stemmer overens med deres verdensbilde. Vet du hva slags ideologi som styrer FRP? Ikke mange som stemmer FRP vet det. Listhaug og Jensen har noen idealer som ligger til grunn for deres syn, holdninger og uttalelser. De snakker så folk skjønner det. De er våre»Tigermammaer», de som roper høyest og tar»våre barn» i forsvar. Tigermammaer er flott det. Noen må stå opp for gruppas rettigheter og snakke saker for dem som ikke finner ord selv. Vi ser det som selvsagt at disse tigermammaene vil oss alle vel, at de vil passe på flokken……. Stopp en halv. Er du sikker på at de vil deg vel? Før du bestemmer deg så inviterer jeg deg til å lese dette. 1) Du må vite hva objektivisme er. 2) Du må vite hvem forbildet til «Tigermammaene» er : Les deg opp på Ayn Rand som er manges forbilde. Hun sier f.eks dette: Den objektivistiske etikk forfekter rasjonell egoisme: hvert individ bør gjøre sitt beste for å oppnå et lykkelig liv, man har ingen forpliktelser overfor andre mennesker, bortsett fra egne barn. For å oppnå et lykkelig liv må man være rasjonell, langsiktig og prinsippfast….. Høres det kjent ut?
    Legg merke til: «Har ingen forpliktelser overfor andre mennesker» Hvis du er enig i det så har du funnet rett parti, hvis ikke….. Ta løpefart og finn deg politikere som ikke har egoisme som fanesak. Les gjerne dette så du skjønner litt mer av hva som ligger bak. http://agendamagasin.no/kommentarer/da-godhet-ble-tyranni/

  2. 👏👏👏👏👏 Eg e så SABLA glad for at du ikkje legge ned pennen, legge inn årene eller legge opp som skribent. Hold eit godt tak i blyanten …eller tastaturet og fortsett med å glede, ergre og provosere. 😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s