DU SKAL IKKE VÆRE GOD.

«Nettet flommer over av emosjonell propaganda fra asylindustrien» skriver en fremmed til meg under en offentlig status på min Facebookprofil. Jeg har nettopp skrevet en status som er likt av mer en 500 mennesker og blitt delt noen hundre ganger. Og i følge onde tunger snakker jeg kun til eget ekkokammer som spiser av hånden min uansett hva jeg kommer med av slagsidekommentarer.

Et ekkokammer er det samme som en fanklubb. Du har fans som følger deg, som digger deg, trøster og løfter deg opp i lyset. Å henvende seg kun til eget ekkokammer er minste motstands vei. Og det er mange av oss som driver med denslags. Sylvi Listhaug er en av de som ivrer mest for sitt eget ekkokammer. Sylvi er en smart dame. Sylvi vil at vi skal snakke om Sylvi. Hun har jobbet i bransjen og vet hvordan hun skal få folk til å snakke om Sylvi.

Erna Solberg har ikke et slikt ekkokammer. For Erna Solberg vet ikke så mye om PR. Hun sier: «Du vet jo godt at du ikke får svar på spørsmål om budsjettforhandlingene av meg!», så journalistene synes ikke det er så stas med henne.

Derfor løper de til Sylvi som snakker 24/7 om Sylvi, om hvordan Sylvi har det, hvordan hun føler seg. Lik og del, smiler Sylvi, ha en fin kveld alle sammen, blunker hun og åpner døren opp til eget hjem der pappa nettopp er kommer hjem med rød Donald-caps fra New York mens Erna Solberg er i nord og tenner juletrær. Man får ikke så stort ekkokammer av slikt.

Og nåde den som våger å snakke med Sylvis ekkokammer. Steen Jensen stakkar som ikke skjønner at det ikke er en fotballkamp han hyler opp om, det er Sylvi, vår alles Sylvi som blir kalt nazist og det som verre er. Selv media verner om Sylvi. Og en motstemme som Steen Jensen er bare ei pølse i slaktetiden. Hysj! Hysj! Men hylekoret synger sin ustemte sang i gatene. Før i tiden het det demokrati, nå heter det altså hylekor.

Du skal ikke være god, er dagens evangelium. Ikke vise emosjoner. Ikke disse kvalmende følelsene. Vi forholder oss til fakta her på berget. Nå får det være nok av tåredryppende historier fra hylekoret. Enkeltsaker? Ja, vi hører at en liten gutt ble revet opp av sengen og sendt til Kabul! Dette er unntaket, ikke regelen, ikke vær så følsom nå da! ropes det fra Google-akademiet. Ikke vær så føkkings god!

60 000 flyktninger sitter i skrivende stund «fanget» i Hellas. De kommer seg verken hit eller dit. Mange av dem vil hjem til Syria for å dø. De orker ikke mer. Vi kan ikke ta alle hit, det sier seg selv, til og med en godhetsposør skjønner det.

Men Sylvi vil ikke snakke om flyktninger. Sylvi vil snakke om Sylvi. Vi vil snakke om Sylvi. Pressen vil snakke om Sylvi. New York Times vil snakke om Sylvi. Men ingen vil snakke om flyktninger, om det Sylvi egentlig skal snakke om. For nevner man flyktninger, da er man et hylekor, et demokratisk problem som lurer folk til å betale hundre kroner satt i scene av en kynisk skuespiller i ledtog med et reklamebyrå som vil opp og fram.

Så da snakker vi heller om Sylvi. Jeg sitter her og skriver om Sylvi. Og du kommer til å lese dette som handler om Sylvi. Absolut alt handler om Sylvi. Ha en fin kveld. Lik og del, sier Sylvi.

Ok, sier du, nå skal denne Henriksen sitte og runke på følelsene igjen, hisse opp sitt eget ekkokammer igjen! Og nå skal ekkokammeret av stupide kulturkjerringer dele denne stupide godhetsbloggen hans igjen.

Ja, jeg er som Sylvi. Sven snakker bare som Sven, og vil at alle skal snakke om Sven. For Sven skriver bare om seg selv og for at han vil ha oppmerksomhet. Nettet flyter over av emosjonell propagande fra hylekoret. Venstresiden altså. Usj og æsj.

Lik og del, sier Sven.

 

2 kommentarer om “DU SKAL IKKE VÆRE GOD.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s