Blodrøde mennesker og falske nyheter.

Nettets ryttere har skiftet toneart, nå er det fritt fram for å forakte pressen, brøle til de man diskuterer med at pressen er styrt av blodrøde journalister som er i lomma på Jonas Gahr Støre. At de i neste setning mener at Jonas er en hykler og en rikmannssønn bare fordi han har penger i banken synes ikke å ta fra dem troverdighet der de glefser mot alle som skulle komme i deres vei. FAKE NEWS! harkes det fra tastaturene i det ganske land. Og av vinterens topp ti av kommentarer på nettet vil jeg fremheve denne:

«Jeg tror ikke på fakta, jeg tror på sunn fornuft!»

Sunn fornuft er for tiden å ikke tro på det som står i avisen. Og dermed blir fakta at alle journalister er blodrøde kommunister som mener at Norge skal selges til islam, og at det er fritt fram for hvem som helst som vil komme hit. De mest intelligente mener at all pressestøtte bør avvikles, for hvorfor skal aviser som sprer propaganda fra venstresiden og håner og trakkasserer høyresiden få støtte fra staten?

«Men kjære vene…» sa jeg til en rasende trønder i går kveld «tar du en liten Trump på lørdagskvelden?» da han mente at alle norske medier burde klappe igjen om de ikke sluttet å drite ut Listhaug og Keshvari. «Jeg nekter å diskutere med de blodrøde på en slikt nivå!» var svaret som ble hamret ned fra bartebyen. «Men takk Gud for at folket av oppegående mennesker endelig har våknet!» skrek han.

Jeg måtte minne vedkommende på at Trump for ikke så lenge siden ba noen av sine rike pappenheimere kjøpe The New York Times og legge den ned fordi den skrev stygge og svært usanne ting om administrasjonen i det hviteste av alle hus, noe som førte til at denne avisen fikk over 300 000 nye abonnenter.  Jeg kan ikke tolke dette annerledes enn at folket av oppegående mennesker har våknet og har forstått viktigheten av å verne om ekte nyheter og snu ryggen til svada og konspirasjoner.

At Dagbladet hadde 37 artikler om anti-feministen Lothepus fra «Kjendis-Farmen» den uken denne serien hadde finale er ikke fake news, men man kan stille en rekke relevante spørsmål om hvorfor de gidder det. Vi skjønner alle at det genererer klikk, men det øker ikke akkurat folks forståelse for hvorfor det er viktig å kjøpe Dagbladet på papir eller på nett når det ligner mer og mer på Se&Hør.

Men det er pengene som snakker, og det er også penger som gjør at redaksjonene strippes for seriøse journalister og fotografer som kan dokumentere, tolke og formidle virkeligheten som for de fleste av oss er ganske uvirkelig for tiden. Og ja, det er vanskelig å skille mellom skitt og kanel, men et sted langt der inne finnes det en vilje til å levere etterettelig og godt journalistisk arbeide selv i denne tiden når de aller fleste skummer på overflaten av nyhetsbildet.

Listhaug og Keshvari har forstått hvordan pressen fungerer, de er smarte og utnytter at mange medier er desperate etter å ha de heftigste overskriftene som gjør at folk klikker seg inn på sidene deres nå når nedleggings-spøkelset lurer rett på utsiden av døren.

Og nå har disse to, blant mange, greid å selge inn løgnen til det de kaller «alle» og «folket» om at en samlet presse lyver og driver en svertekampanje mot dem selv som er de eneste som forstår hva som skjer i verden. Det er nesten for enkelt til å være sant. Men når en politiker på Stortinget kaller meg et «blodrødt fjols som ikke skjønner at det foreligger en plan fra pressen om å lure folket..» har planen til populistene virket.

Den amerikanske presidenten nekter å stille opp på den årlige middagen i DC for presse og utgivere denne uken. Han nekter også «useriøse» CNN og «dumme» New York Times adgang til pressekonferanser.

Nå er det like før jeg begynner å tro at det er Erna Solberg og Siv Jensen som bestemmer hva som skal stå i VG på mandag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s