Vi som har sluttet med latte.

– Det er bare bønder med dårlig selvtillit som tror de må sitte på Løkka, drikke latte og spise salat av løvetannblader for å føle seg hippe, sier min ondsinnede venninne.

Vi sitter på famøse Løkka der, i følge siste rykter, alle godhetsposørene inntar sin caffé latte mens de gnåler om miljøet, har sluttet med plastposer og sydd seg små handlenett med prestekrager på som de bruker når de kjøper kortreist jålemat på Mathallen, men samtidig mener de at det er helt ok at ulven i Hedmark knasker i seg skolebusser med sjåfører og alle ungene i.

Min ondsinnede venninne og jeg sitter med hver vår kopp med svart traktekaffe og drikker vann rett fra krana mens vi snakker om at han der Helleland i Høyre mente av vi er noen «raddiser som drikker caffé latte»og ikke skjønner en dritt av hva som foregår i landet  der omstilling, omstilling, omstilling er dagens evangelium. Det var i hvert fall det den hvite komi-røyken som kom opp av pipa etter Høyres landsmøte signaliserte. Siden sakligheten fra den kanten er borte kvitterer jeg med følgende:

Kjære Helleland, latte er veldig 2010. Men jeg skjønner at valgkampen er i gang.

Myten om de gode og de onde lever i Norgeslandet. Vi på venstresiden er de «snille» som så gjerne vil hjelpe alle som vil komme hit, som ikke skjønner at oljen i LoVeSe må tas opp for at hjulene skal gå rundt og kongeskipet Norge skal ha stø kurs framover (var det AP som sa det en gang, eh, H og Ap er så like at man ikke lenger er sikker på hvem som er hvem), og de på høyresiden er de «slemme» som mener at det er ok at flyktninger drukner på vei over Middelhavet, og som bare vil gi skattelette til de rikeste, og driter i de fattige.

Men virkeligheten er for tiden et svært forvirrende sted å være.

Hva er sant, og hva er løgn? Sannheten er vel at selv den blondeste høne kan finne et korn, og alle kan ha et poeng eller to. Som SV’er er jeg ikke enig i alt det partiet mitt står for. Jeg kan gi Høyre kudos i en sak, og blir forbanna på AP for noe, poltikk er et mangehodet troll som forandrer seg og sklir unna når det passer den. Og politkere er også opptatt av makt og å bygge seg karrierer, vi er alle mennesker.

Men ikke beskyld meg for å drikke latte! Enhver homo med respekt for seg selv har da høyt utviklet lactose-intoleranse.

Og alle i Høyre er jo ikke styrtrike som bor oppe i åsen i laftet tømmervilla og har engelsk settere, går i tweed-nikkers og har jaktterreng i nærheten av hytta i Valdres, det ville være idiotisk å påstå. Vi vet jo alle at som lutfattig alenemor eller arbeidsløs naver er du hjertelig velkommen i Høyre. Det er like sant som når Ap sier at «Alle skal med!»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s