Vi, de sovende?

Det er bare en gruppe som er hatet mer enn muslimer i kommentarfeltene, og det er den naive venstresiden.

Vi sover, og om vi våkner vil vi oppdage at vi er blitt tatt hardt bakfra, og alt vil være for sent. Vår del av verden vil være overtatt av muslimer på grunn av at vi har lidd av berøringsangst for å snakke om den islamske kulturen som har fått ta over alt som engang var vårt eget kulturelle særpreg.

Ja, det er visst på grunn av oss at høyrepopulismen har fått vokse som soppsporer om natten, langsomt og stille, og nå har den foten i døren og nekter å flytte den.

Og vi skal stilles til ansvar på grunn av at vi har tatt over alle avisredaksjoner med vår venstrevridde svada, lurt folket og gjort oss selv til en elite som ikke ser at nede på gulvet lider folket nød mens vi selv sitter hyklersk på egne landsmøter og snakker om oss selv, likestilling og at «kampen for et varmere samfunn» må tas.

Jeg kan til en viss grad forstå hvorfor folk prøver å snakke oss ned fra det hvite elfenbenstårnet, men ikke helt.

For jeg mener at kampen for et varmere samfunn må tas. Men jeg mener også at det ikke er nok bare å snakke om det. For skal samfunnet bli varmere må det som er igjen av norsk politikks venstreside samle seg til kamp for dette. Vi må etablere et tydelig motstykke til høyresidens ideologi.

Arbeiderpartiet er ikke arbeidernes parti lenger, til det har de latt seg flytte for langt mot høyre, og vi i f. eks SV bør passe oss for å bli for slappe i klypa, og når det kommer til store ord bør vi kanskje også gå litt i oss selv?

Vi lever i en tid som krever handling, ikke slagord.

Så på mange måter er det rett at venstresiden sover og har berøringsangst for en del ting. Om det blir sosialistisk seier i valget til høsten må vi stille krav til AP om en rettferdig og mindre streng asylpolitikk. Vi må sette foten kraftig ned for miljøet. Og vi må kjempe for velferden og menneskerettigheter. Og vi må aldri gi oss i kampen for at i vårt norske sosialdemokrati skal folk ha retten til å være hvem de vi, tro på hva de vil, gå kledd som de vil, og få elske den de vil.

Jeg føler et sterkt ubehag ved at den politiske diskusjonen og kampen tåkelegges av tabloide oppslag om at miljøpolitikere tar taxi, at vi holde møter der vi holde kvinner og menn adskilt, at vi feiger ut i debatter om omskjæring av gutter i Norge og ikke kan stå klare og tydelige i vonde debatter om islam, religion og asylsaker.

Vi kan ikke stå med plakater med teksten «Vi tar kampen for et varmere samfunn» mens vi snur ryggen til når en gutt med sterk funksjonshemming sendes alene til Kabul hvor han aldri har vært, eller når mindreårige gutter rømmer fra asylmottak fordi de vil bli sendt tilbake til Afghanistan når de fyller atten år.

Vi må stå opp for undertrykte kvinner og menn og alle kjønn.

Om vi ikke reiser oss mot overgrep mot mennesker i nød gjør vi ikke Norge til et varmere land, vi gjør det kaldere. Og det kan vi ikke leve med for da vil hele vårt prosjekt fremstå som like hult som «Høyres løsninger gjør Norge tryggere»

Ja, det er viktig med miljø. Ja, det er viktig med likestilling. Ja, det er viktig at ikke hersketeknikk skal brukes mot de svake i debatter! Ja, det er viktig at samfunnet må bli varmere. Jeg vet, små og store problemer er viktige for alle som opplever dem.

Men verden brenner, løft blikket! Det må selv vi på den elitistiske venstresiden gjøre. Om ikke vil de som har foten i døren ta over, og da er det game over.

Heia SV, dette skal vi få til!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s