Ja, du vet, denne venstresiden…

Drittpakke Norge. Du vet hva jeg sikter til? Ikke det, jeg skal forklare.

Før i tiden, sånn for litt siden var politikk en slags samtale mellom motstandere, man utvekslet meninger, ja, det var harde fronter og man sto på prinsipper og kjepphester, men stort sett var de involverte ganske høflige mot hverandre under sigarettrøyken i tv-studioene.

I disse dager kastes dritten som lassoer opp i luften og lander på bordet til til de som minst aner det.

At det kan finnes tilløp til intelligent liv på begge sider av den politiske midtstreken som ikke lenger ligger på midten lenger synes ikke å falle så mange inn. Nå står motstanderne og river og sliter i kjettingen og bjeffer av full hals og karakteristikkene hagler for et godt ord, «dette skjønner ikke du fordi du er på den blinde og døve venstresiden» eller «klapp igjen jævla Høyre-kjerring!» og sånn går dagene.

I de siste dagene har venstresiden blitt beskyldt for å drive en vendetta mot Sylvi Listhaug etter at hun ba lærere, naboer og folk flest om å varsle om man fikk mistanke om at noen flyktninger reiste på ferie til det landet de hadde flyktet fra for å søke beskyttelse i Norge. Selvfølgelig er alle vi i det venstrevridde «hylekoret» nyttige idioter som ikke lar dette utspillet bli tiet ihjel, men vi kan ikke la være, og parafraserer slemme Sylvi og sier: Hat og del! i alle kanaler.

Og det blir ikke frokost neste dag før Facebook-Høire spar opp en link fra 2013 på det store stygge internettet der Anniken Huitfeldt (AP) ber folk flest om å spane på NAV-brukere for å komme trygdemisbruket til livs. AHA, sies det oppe i åsen og langt oppe på Finnmarken, nå tok vi disse palestinaskjerf-gnomene i fotformsko og med berøringsangst for å snakke om islam.

Men på det store stygge nettet finnes så mangt.

Det var ikke blitt lunsjtid i Dagsavisen før man spadde fram en link der Robert Eriksson (FrP) gikk ut og kjeftet Anniken Huitfeldt huden full fordi hun ba folk om å spane på «folk flest», det får da være grenser for inntrengning i folks privatliv! Og ikke nok med det, enda en ekkel link kom fram i lyset. Høyres Torbjørn Røe Isaksen gikk ut og forsvarte henne! Nei, skulle du sett for skjeletter i skapene.

«Men vi vet jo alle» sier folk flest i kommentarfeltene «at det drives en vendetta mot Sylvi og Frp». Gjør det det? Er ikke så sikker. Jeg tok en tur inn på plattformene til Frp’s toppfolk, og det som finnes å lese der kan få en fullvoksen mann til å miste livslysten. For der inne er det ikke vendetta, det er krig. Man kan fråtse i Jonas Gahr Støres hjerneskade og SV’s kommunistiske plan om å slippe alle muslimer i verden inn i Norge. Og Sylvi blir hyllet og dyrket på en fanatisk måte vi ikke har sett maken til siden Beatles spilte i Norge på, var det 60-tallet?

Som blogger og samfunnsdebattant blir jeg stadig beskyldt for å skrive og tenke ut fra mitt politiske ståsted som er SV.  Derfor er jeg veldig obs på eget ekkokammer og å ikke få for høye tanker om meg selv. Og når jeg av og til fornærmer og sjokkerer egen fanklubb blir jeg litt satt ut av hvor forbløffet og rasende den blir. I går kveld da jeg delte og skrev positivt om en tekst om «norske verdier» fra  Kristin Clemets blogg ble enkelte forbauset. «Jøss, liker du noe som kommer fra høyresiden?» Ja, jeg liker smarte folk, og Clemet er en av dem. Respekt.

Hva er poenget med denne teksten?

Jo, jeg synes vi skal gi hverandre kred for gode og vektige poenger. Vi skal lytte mer til motparten. Alt Listhaug sier er ikke idiotisk, og hun er ikke en heks som bør brennes på bål. Hun er heller ikke Hitler eller nazist. Hun har bare et ganske trøblete og unødvendig generaliserende syn på innvandring. Og hun har en målrettet og svært billig retorikk som hisser opp gemyttene og får alt og alle til å snurre rundt hennes person, men om vi stripper det hun sier ned til beinet sier hun stort sett ikke noe annet enn det AP, SP og Høyre sier og står for.

Men for å være svært upolitisk korrekt, og for å irritere mine feministiske SV-venner:

Selv en blond høne kan finne et korn! Lik og del.

 

 

Reklamer

4 kommentarer om “Ja, du vet, denne venstresiden…

  1. Sylvis Listhaugs fanklubb gjør meg livredd. Men jeg er helt enig i alt du skriver her, og uansett hvor uenig man er, så bør man vise hverandre et minimum av respekt. Så jeg er glad for at jeg fant dette kornet … 😉

  2. Veldig godt skrevet. Forskjellene ligger ofte mer i retorikken enn i selve innholdet.
    (Men Beatles spilte da aldri i Norge?)

    • Nei, det har du helt rett i. Jeg trodde de spilte i Njårdhallen en gang på 60-tallet. Det var noen svære som spilte der, men finner ikke ut hvem det var. (trodde det var dem)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s