Hun som fremmedgjør oss som bor i 2017.

Hege Storhaug i HRS ber folk flest være med på et spennende og unikt prosjekt, der vi, folket skal ta bilder av muslimer slik at hennes redaksjon kan dokumentere hvordan fedrelandet er i ferd med å forandre seg til det ugjenkjennelige på grunn av islam og dens fremvekst i Norge.

Vi skal holde mobilkameraene rede i gater og streder, i by og bygd og små fjordhøl for å ta bilder av mennesker som ser ut som muslimer. Alt fra små piker som er midt i leken i en skolegård i Nord-Norge til stortingspolitikere som Hadia Tajik (AP) og Mazyar Keshvari (FrP) skal snik-fotograferes for å være med på dette unike prosjektet som skal vise oss alle at endetiden er nær i verdens rikeste og lykkeligste land.

Jeg er en svært liberal person, og synes svært lite bør være forbudt, men dette er så på kanten og minner om «unike prosjekter» vi har sett opp igjennom historien. Disse har i de aller fleste tilfeller endt med å få katastrofale følger. Må jeg nevne gule stjerner og rosa trekanter før bjellene bør begynne å ringe?

La oss si, sånn rent hypotetisk at Nordisk Motstandsbevegelse fikk det for seg at de skulle stille mannsterke opp for å fotografere homofile, lesbiske og transpersoner under PRIDE for å bruke det til å bevise at den nordiske familiemodellen er under angrep? Eller at de samme tok plass utenfor en jødisk synagoge for å ta bilder av alle medlemmene i DMT for å bruke det som et ledd i bevise at jødene «igjen» er den største trusselen mot den ariske rase? Eller at man forlangte at alle samer skulle være fritt vilt for kamera for å havne i et register som skulle brukes mot dem av folk som mener hele samefolket er farlige terrorister fordi de krever sin rett til land og vann, altså bare rent hypotetisk.

HRS’ og Hege Storhaugs utspill er simpelthen grotesk. Jeg er ikke jurist, så jeg vet ikke om det hun foreslår er lovlig? Men å fotografere mennesker som «ser ut som muslimer» er så crazy på kanten av hva et land der ytringsfrihet og rettssikkerhet står sterkt bør tolerere fra en organisasjon som mottar 1,8 millioner kroner i statlige overføringer i integreringens navn. Og selv om HRS mottar denne betydelig store pengesummen fra sittende regjering er Hege Storhaug så frekk og freidig at hun mener at «den politiske ledelsen er fullstendig fraværende» i problemene med islams fremvekst i Norge.

Jeg råder Hege Storhaug som før i tiden hadde et par viktige poenger i den offentlige samtalen om problemer med innvandring, men som nå er blitt en angstbitersk og enøyd gneldrebikkje om å flytte inn i 2017 der de aller fleste av oss bor.

For vi bør være forbi å oute folk for det de «ser ut som» eller ligner på, for så å tillegge dem fremmedgjørende meninger som undergraver landet slik at etniske nordmenn ikke føler seg hjemme lenger i sitt eget land.

Vi vet at de som er sterkest angrepet av frykt for fremmede og utlendinger allerede har forlatt landet og bor i Spania eller Thailand for å unngå utlendinger, men at en kvinne som Hege Storhaug som en gang i tiden jobbet for de svakeste og mest utsatte har havnet i dette sporet er ikke til å tro.

Jeg legger ved et bilde av deg Hege, av en kvinne som får meg til å føle meg fremmed i eget land. Sorry, du ba om det selv.

 

 

35 kommentarer om “Hun som fremmedgjør oss som bor i 2017.

 1. Tja, vi kan jo bare lukke øynene og snu oss vekk og late som vi ikke ser det som skjer rett foran oss. – Men vil det bli noe bedre av det? Hvis vi later som vi ikke ser islamiseringa og flere og flere tildekte kvinner – og småjenter – og hvis vi slutter å snakke om det – kommer den utviklinga til å forsvinne da?

  • Norah, leste du det jeg skrev? Å late som om man ikke ser problemer i samfunnet er noe helt annet enn å løpe rundt å ta bilder av folk som ser ut som muslimer. Og jeg synes du overdriver dette med fler og fler.

  • Og hvor mange tildekte jenter ser du,egentlig?Og «islamifisering»,er det ikke dette Hagen har forsøkt å skremme med i 40 år?Tror du ikke vi allerede hardde blitt «islamifisert» om de hadde gått inn for det?

   • Å islamisere ett land tar tross alt tid, og det kreves flere individer enn det vi har hatt her til nå. Mener du ikke at f.eks. Bunad med Hijab er ETT skritt i å islamisere norsk kultur ?? Dette er det INGEN tradisjon for i Norge.

  • Det er ikke en utvikling vi ser, det er ikke en islamisering vi set. Det er muslimer. De er ikke ute på gata og driver med og misjonerer. Men det er fler som har kommet til landet gjennom årene, og det høres Rart ut når en hører at vi ikke ser utviklingen som skjer. Hele vår tid er i utvikling, hele verden er full av mye heftigere ting mye viktigere for fremtiden enn hvorvidt det er en muslim som går med hijab eller uten. Hvorvidt det bor 1 eller 5 muslimer i blokka. Spør jeg hva er det egentlige problemet her? Hva er det som gjør at vi ser bare det vi vil se og ikke det store bildet. Hvem er det vi tror vi er, sette grenser for hva den andre skal få tro på, kle seg i, bevege seg fritt. Utrolig arroganse og likegyldighet som kommer til og skape vansker vi ikke aner konsekvensen av. Hadde vi vært like aktive når det gjelder og ytre oss om den og de farer som virkelig truer vår verden og fremtiden så hadde det vært noe av betydning. Stopp og sitt bak kjøkken gardinene deres og drive hets, kom dere ut og gjør noe nyttig for verden som er på bristepunktet . Styrt av halvgale diktatorer, som truer med våpen og drreper og fengsler sivile og såkalte ulydige. Som truer verdensfreden. Disse er den utviklingen du burde engagere deg i.

  • Syns muslimenene ha gjort en mildt sagt elendig jobb med å muslimifisere Norge på de vel 50 årene de har vært her når de ikke teller mer en 2,8 % av befolkningen i dag.

  • Det må tåles å ta en åpen debatt om dette uansett hvor man står politisk. Det er heller ikke til å stikke under en stol tallene SSB har lagt frem der vi selv blir en minoritet i eget land. Den største utfordringen landene i Europa har i dag er selve integrering av muslimer. Til nå er det svært få om ingen som har klart dette. Nobelkomiteens priser deles ut fortløpende denne uken og kanskje en Integrerings pris burde vurderes på det området etterhvert.

 2. Rent juridisk så er dette i strid med Datatilsynets lovverk. Å legge ut bilder av personer offentlig uten tillatelse er ikke tillatt. Og ellers så er det å begynne i fullstendig gal ende når det gjelder integrering av innvandrere og flyktninger til Norge. Rett og slett helt på trynet. Enkelt og greit.

 3. Veldig bra, Sven. Eksperiment: bytt ut «muslim» med «homofil» i Storhaugs oppfordring, og se hvor liketil og legitim oppfordringen fremstår.

  Dette er en av de bedre kommentarene du har skrevet.

 4. Retten til eget bilde i åndsverksloven: § 45c er en personvernbestemmelse . Den sier at fotografi som avbilder en person ikke kan gjengis eller vises offentlig uten samtykke fra den som er avbildet.

 5. Et viktig og riktig motsvar til HRS’ særdeles tankeløse fremtreden. Det kan virke som om de forsøker å jage saklige argumenter (både for og mot) ut av debattsfæren. Det fremstår dessuten som helt tydelig at de har gått tom for ditto, og bruker tid, spalteplass og statsstøtte til å tygge drøv på et absolutt lavmål når det gjelder samfunnsytringer.

  Det kunne være fristende å spamme innboksen hos HRS med bilder av f.eks. tomme busseter, men ved nærmere ettertanke er det neppe verd anstrengelsen. Jeg ønsker strengt tatt ikke å mate bitterheten deres ytterligere.

  Uansett trist at disse holdningene etter sigende har spredd seg til endel mennesker som burde vite bedre.

 6. Jeg er helt enig i at dette foto-prosjektet er helt forkastelig, og det er ingen tvil om hva som er baktanken med å dokumentere «den kulturelle revolusjonen». Jeg ville likevel vært forsiktig med å legge ord i munnen på Storhaug: Hun nevner ikke muslimer i innlegget og når du skriver «ser ut som muslimer» ser det ut som du siterer Storhaug, hvilket du da ikke gjør. HRS og Storhaug fortjener massiv kritikk, men uriktig sitering virker bare mot sin hensikt.

  • Jeg siterer ikke, jeg setter det i gåseøyne for å ironisere. For hvordan «ser en muslim ut»? Hun adresserer islam i sin tekst, og så vidt jeg vet er det muslimer som regner seg til islam. Jeg kunne sitert henne på mye verre ting, faktisk.

 7. Anoreksien til Storhaug har tydeligvis gått utover vettet. Og ja, anoreksi er en psykisk lidelse.

 8. Hei Sven, jeg er veldig glad for at du fortsetter å konsentrere deg om denne saken. Dette fotoprosjektet til Storhaug er sjokkerende. Var så sint på henne i går at jeg forsøkte å skrive på nettstedet hennes. Men det ble sensurert og fjernet, selvsagt, litt irriterende, og her er hva jeg skrev om hennes «dagens bilde»:

  «»Dagens bilde» er fire personer som sitter på en benk, de skal representere Norges «kulturelle revolusjon» og at «vi fremmedgjøres». Hva er det vi ser på benken? Noen kvinner. Den angsten Hege Storhaug (og andre med henne) har for enkelte mennesker burde hun holde for seg selv, og ikke bruke for å skape følelse av splittelse, fremmedgjøring og frykt, i hvilken som helst del av befolkningen. (Yess! Dette er bra for integrering, ta bilde av nykommerne og publiser, så føler folk seg trygge og har det hjemmekoselig der de bor!) Eier dere ikke medmenneskelighet?»

  Ja, så hvis du, Sven Henriksen, lar meg få publisere det her, så har jeg i det minste fått sagt det 🙂

 9. Når jeg leser hva hun uttaler seg om når det gjelder andre mennesker så blir æ bare flau. Tenk at et menneske kan tenke sånn i 2017! På mæ virker det bare som hun er enfoldig og intolerant. Og det er ikke et friskt menneske som ber oss gå ut å ta bilder av andre mennesker uten å forstå ulovligheten i å krenke andre på denne måten. Fisj kor ekkelt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s