Hei Sylvi!

Du og jeg har aldri møtt hverandre. Men jeg vet godt hvem du er, jeg føler nesten at jeg kjenner deg siden bildet av deg er det vi har sett mest av i alle medier de siste fire fem årene. Og jeg tror neppe du vet hvem jeg er, og det er ikke viktig.

Vi er ikke enig i så mye du og jeg Sylvi. Jo, én ting, jeg er enig med deg i at hele verden ikke kan komme hit.

Det skulle jo tatt seg ut, vi har ikke plass til så mange mennesker selv om det er langt mellom husene mange steder i landet og Finnmarksvidda er endeløs. Og så er det jo slik at hele verden vil ikke hit. Veldig mange vet faktisk ikke hvor Norge er heller.

Jeg er en sånn aktivist Sylvi. En som hyler og skriker og lager spetakkel for å få det som jeg vil når jeg ikke er fornøyd med det dere politikere bestemmer. Selvfølgelig skjønner jeg at det er svært irriterende, jeg mener at vanlige folk stikker kjepper i hjulene for det som flertallet i Stortinget har bestemt. Men Sylvi, det kalles demokrati.

For du er jo så opptatt av å beskytte demokratiet vårt Sylvi. Du sier om og om igjen at «her hos oss har vi vår måte å gjøre det på, vi har et fritt og åpent demokrati, og om de som kommer hit ikke skjønner det er det umulig for dem å bli integrert i vårt likestilte samfunn…!»

Og da Sylvi, lurer jeg på en ting. Hvorfor latterliggjør du oss som kjemper for det vi tror på? Hvorfor skjønner du ikke at det vi gjør er å bruke vår demokratiske rett til å kjempe mot vedtak vi synes er urimelige og umenneskelige.

Når du kaller oss «aktivister» i en nedlatende tone er du jo med på å undergrave det demokratiet du er så opptatt av å beskytte mot ytre press. Jeg synes det er rart at du som vet så mye om kommunikasjon og media ikke ser den logiske bristen i den retorikken du pumper ut nå?

For det er faktisk vi, folket, folk flest, Gud og hvermann, hylekoret, alle PK-folka og disse dumme sosialistene som bestemmer, selv om du gjør vedtakene sammen med dine folk.

Og når vi, aktivistene greier å påvirke Stortinget til endring, så gjør vi ikke noe galt, vi er bare våkne og følger med, og tør å ta kampen.

For du liker jo at folk bidrar Sylvi. Dette er vårt bidrag. Vi gjør det på fritiden, vi får ikke penger for det, og vi gjør det med glede.

Så slutt å latterliggjøre oss. Og ha en god jul.

 

33 kommentarer om “Hei Sylvi!

 1. » vi har et fritt og åpent demokrati, og om de som kommer hit skjønner det er det umulig å bli integrert i vårt likestilte samfunn»
  Jeg tror du mangler et «ikke» i den setningen.

 2. Takk for mange gode innlegg som setter ting på plass med et tydelig, godt språk. Jeg blir så glad når du sier «umenneskelig» for eksempel. Ordet er nesten borte fra språket, for nå er alt så «inhumant».

 3. Veldig godt skrevet! Spørs om hun gidder lese det eller svare. Heldigvis vant jo oktoberbarna takket være,»oss» som ikke ville gi henne rett.

 4. Hvorfor står dere ikke på barkaden når det er snakk om narkomaner og uteligger , de kan jo bare seile sin egen sjø. Er ikke disse vert noe ? Jeg mener at vi må først ta vare på disse menneskene før man hjelper de som er kommet til landet på gale premisser .

  • Rart hvor opptatt folk har blitt av narkomane og uteliggere, uten at det hjelper de narkomane eller uteliggerne, det virker nærmest som om de bare dras frem og brukes mot de som engasjerer seg i flyktningeproblematikk, uten at de som drar dem fram står på barrikadene for dem selv.
   Eller «står du på barrikadene» for narkomane og uteligger, Anne?
   Flott hvis du gjør det, selv om det ville overraske meg, men slutt å stille svake grupper opp mot hverandre, vi må stå på barrikadene for dem alle sammen, ikke bare de utvalgte med riktig farge og bakgrunn.
   Det kalles solidaritet og pleide å være en viktig norsk verdi.

   • Full tilslutning, Sturla. Jeg er selv luta lei alle som setter eldreomsorg, barnefattigdom, narkomane osv opp mot flyktninger. Hver gang jeg spør dem om hva med Paradise Papers, og få dratt inn de milliardene som lures unna i skatt, så blir det intet svar. Jeg skal vedde på at det heller ikke mange av dem som stemmer partier som faktisk støtter opp om utsatte grupper i samfunnet, for det er de som faktisk har den mest liberale flyktningpolitikken også.

 5. Hei. En liten korrigering bare. Du starter innledningsvis med at du har ikke møtt Sylvi Listhaug men at du vet godt hvem hun er og at du føler at du kjenner henne. Dette er sterkt misvisende, for det lyser igjennom at du overhode ikke kjenner Sylvi Listhaug! Det er greit å være uenig om politikk osv, men å tro at man kjenner en person utifra vinklingen til media, det er totalt feil. God jul

  • Vinklingen til media? Hun snakker jo for åpen mikrofon, mener du alt media manipulerer det hun sier? At det hun sier ikke er sant? Jøsses. God jul til deg også.

 6. Tenk om dere «aktivister» hadde brukt like mye tid på å kjempe for våre eldre, barn med lærevansker, personer med psykiske lidelser osv. Hva er greia egentlig? Hvorfor er det så viktig at man skal bruke penger på innvandrere og flyktninger når vi har nok av ting å ta tak i her hjemme?
  Vi må slutte å være så utrolig naive. Hvorfor tror dere over halvparten av afghanerne som kommer er unge gutter….

  • Hei Susi, det synes jeg virkelig du burde gjøre. Jeg er i politikken og jobber med slike saker hele tiden. Feilen er at de gamle og syke blir brukt som et argument for ikke å ta inn flyktninger. Hva gjør du selv for dem?

  • Ja, Susi, det er mye annet å ta tak i her hjemme i tillegg til flyktninger. Derfor regner med at du også selvfølgelig er med på å kreve full opprydding i Paradise Papers, så alle de milliardene som saltes ned i skatteparadiser i stedet kan komme samfunnet til gode. Da trenger heller ikke du å sette utsatte grupper opp mot hverandre.

 7. Jeg blir så,glad hver gang jeg leser det du skriver! Klar tale og rett på sak! Jeg kjenner ikke deg, men skulle ønske jeg gjorde det! Fortsett å bruk din stemme og penn, vi er mange aktivister som forhåpentligvis kan bidra til å skape et nedre samfunn for mange, og å gjøre en forskjell for bl.a «oktoberbarna»

 8. Er det det nye rasismekortet å kritisere at svake grupper settes opp mot hverandre? Det heter å prioritere. Når en kommune legger to personer på samme rom på et sykehjem for å få penger til flyktninger, så gjør kommunene sine prioriteringer. Da har kommunen valgt at gamle, syke mennesker skal ha det verre enn tidligere. Dette gjorde noen kommuner i 2015. Det er ikke JEG som setter svake grupper opp mot hverandre… det er det vedkommende kommune som gjør. Så slutt med å kritisere og forsøke å skremme bort deltagere i debatter med disse tull bemerkningene. Det er like dumt som å rope rasisme. Det er det heldigvis blitt mindre av!

   • Jeg skrev ikke at JEG ble utsatt for rasisme. Og jeg har ikke blitt motsagt, da dette er mitt første innlegg her. Misforsto du min kommentar med vilje? Tidligere ble det skreket og ropt rasisme ved den minste kritikk av innvandringen. I dag synes det at dette ordet har mistet sin mening, så nå blir det tatt i bruk et nytt uttrykk: «å sette svake grupper opp mot hverandre»! Min kommentar går til mange av kommentarene til DIN kommentar. Leser du min første kommentar én gang til, så vil du klart se min mening. Og den har enda ikke blitt motsagt!

  • Spør deg. Leiv, det samme som jeg har spurt flere andre: Hva med alle de milliardene som gjemmes bort i skatteparadiser? Hva med litt engasjement mot myndighetene for å få fortgang i å rydde opp i Paradise Papers framfor at hjelp til flyktninger skal være salderingspost for å få slutt på at to personer må dele rom på sykehjem. Det er faktisk du som setter utsatte grupper opp mot hverandre.

 9. Veldig bra skrevet og mange gode og treffende svar til kommentarene som mener alle som vil vise humanisme i møtet med flyktninger er naive og/eller venstrevridd.

 10. Humanisme er et must i denne debatten. Leser derfor innlegget ditt, Sven Henriksen, med nøye interesse. Humanisme er viktig her fordi det faktisk trengs i dagens kronglete verden. Stiller meg undrende til at du velger Sylvi Listhaug som din retoriske «fiende» i denne debatten. Ditt rasismens flagg er tydeligvis ditt ris bak de klare tankers speil?
  Kall deg hva du vil. Ingen har enerett på klare tanker eller meninger og det blir ALLTID feil å gå på personer slik du gjør her. Jeg har full respekt for dine meninger og du burde ha det samme for mine. Det er ekte demokrati . God Jul til deg og dine 👍😎

 11. Hvis prisen jeg må betale for å kanskje redde et liv er dobbeltrom på gamlehjemmet så er det en deal jeg gjerne tar!

  • Nå var det ikke akkurat DET som var poenget mitt her. Tidligere ble det ropt RASISME når det ble skrevet noe om innvandring, og da spesielt hvis det var noe mot deler av innvandringen. Når en ser på mange av innleggene her. så sier mange: «Det er galt å sette svake grupper opp mot hverandre». Da spør jeg nok en gang: Er DET den nye måten å trekke rasismekortet på? Det hadde vært ok om en eller annen kunne gi et svar på det. Hva sier du, Sven Henriksen?? Eller dere andre som har brukt uttrykket tidligere i denne tråden!

   • Nei, dette er ikke den nye måten å trekke rasismekortet på, overhodet ikke. Når man setter ting opp mot hverandre avsporer men debatten og det fører til at ingenting blir gjort. De som mener at det går an å ha to tanker i hodet samtidig tenker stort sett bare på en ting.

   • Da er det merkelig at det er så mange i denne tråden bruker akkurat det uttrykket. Det tyder ikke på «to tanker i hodet samtidig». Men greit at jeg endelig fikk svar!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s