Man kan jo ikke åpne munnen uten å bli kalt rasist!

Jeg sitter og leser en kronikk i Aftenposten om overgrepene i Tysfjord. Over 150 saker skal etterforskes. Hvorfor fanget ikke norske riksmedier opp dette når det ble varslet, er det store spørsmålet.

Jeg leser kronikken ferdig, skroller ned til kommentarfeltet. Første kommentar er denne: «Hvorfor norske riksmedier ikke tok tak i dette? Fordi det ikke handler om en muslim/innvandrer som klager over at han er blitt behandlet dårlig.»

Altså, hva faen har overgrepssakene i Tysfjord med muslimer å gjøre?

På nettet, da særlig på SoMe «raser» en debatt om hvor livsfarlig du lever om du skriver kritisk om islam og muslimer. For bare man såvidt åpner munnen om innvandrere blir man hetset, kalt rasist og det som verre er. Really?

Jeg tror de som skriver kritisk om islam og innvandring lever ganske trygt.

Aller tryggest i høysetet sitter blant annet Hege Storhaug som spyr ut gørr og paranoia om muslimer, og kan le hele veien til banken der den norske regjering overfører 2 millioner kroner årlig for å holde liv i hennes famøse blogg som renner over av konspirasjoner og angst. Og som ikke det er nok har hun magamål til å be leserne om å sende et lite økonomisk bidrag til den gode sak. Vi vil vel ikke gi fra oss det gode fedrelandet vårt til muslimene, vil vi? Lik og del. Ta gjerne en tur innom og hils på Hege, Rita og Nina, tre sjarmerende damer som hylles for at de orker å stå rake og staute i stormen sammen med Sylvi Listhaug stakkar som ikke vil annet enn å hindre at skadedyr kravler inn over grensene.

Et annet sted du lever ganske trygt som muslimkritiker er hos Stavrum i Nettavisen, en publikasjon jeg måtte slutte å følge fordi jeg fikk vondt i livslysten av det. Der samles de verste og bitreste menn og kvinner som øser ut sitt raseri om alt det islam og muslimer steller i stand, og om du som ensom svale stikker hodet inn og sier, men hør nå her! blir du bitt hodet av i caps lock for du rekker å sette punktum for din første kommentar.

Så har vi Resett og Document, også to lystige nettsteder der du kan kvitte deg med mye gørr uten  bli særlig motsagt.

Der inne må man ikke komme å være ung muslimsk kvinne, kvinne, feminist eller homo og tørre å mene noe. Dette er nettsteder for kloke hvite (beklager dette stigma om hudfarge gutter, men denne gruppen har en så stor hang til å stigmatisere grupper selv at jeg regner med at dere makter å lese dere forbi dette ordet) menn som pusher femti, og noen kvinner som «tør der inntørka og hysteriske feminister tier».

Å gå inn å prøve å argumentere med folk på disse nettstedene er en heldagsjobb, og verken fakta eller kvalitetssikret forskning er gangbar mynt der, men avvises straks som venstrevridde vrangforestillinger og fake news.

Apropos venstresiden. Den har visst sviktet og er i dyp krise fordi dens tilhengere ikke våger å gå inn i dette tøffe debattklimaet der du blir kalt rasist og blir bitt hodet av bare du er ørlite kritisk til at det drives sosial kontroll i noen miljøer, eller er mot niqab og burka. Derfor har høyresiden tatt på seg den tunge jobben det er å være huggestabbe i den vonde og i følge Jens Pikenes den viktigste og mest opphetede debatten siden det ble innført fargefjernsyn i Norge. Og igjen sitter den blinde og døve venstresiden parkert på sidelinjen og har tapt alle sine kjernesaker, skulle du sett.

Vel, sannheten er en ganske annen. Det finnes vel for tiden ikke noe som er tryggere enn å kritisere muslimer og islam. Du kan fyre av en salve ved søndagsmiddagen og du vil overleve hovedrett og dessert uten at noen stikker deg i øyet med gaffel. Og om det skulle brygge opp til storm over multekremen vil vertinnen straks klinke på glasset og spørre sin svigerinne om hva hun synes om de nye jule-gardinene eller rett og slett forkynne at «Nei dere, nå skal vi snakke om noe hyggelig!» Skål alle sammen! Stakkers God advent.

Om du har lyst til å leve litt farlig bør du heller poste en status der du ønsker at de 300 «oktoberbarna» bør få bli i Norge. Eller at du synes vi bør ta inn flere kvoteflyktninger. En annen sikker vinner er å skrive at du synes det er synd at Norge kaller hjem skipet som skulle hjelpe til på Middelhavet, og som til nå har reddet mange fra å drukne. Jeg har prøvd og det gikk ikke så bra. På nettsiden til TV2 var det en rasende mann som skrev til meg: «Henriksen, jeg skulle gjerne ha satt deg på en planke og ledd rått når du druknet i Middelhavet, jævla landssviker!» Og en annen gang skrev jeg i positive vendinger om kvinnedagen. For den innkasserte jeg: «Klapp igjen, jævla homofile SV-fitte!» Takk skal du faen meg ha.

Jeg har tatt vare på noen av høydepunktene i eget kommentarfelt på denne bloggen.

I mai kommer boken min ut. Hva den skal hete?

«Men hold kjeft da, Henriksen!» selvfølgelig.

 

 

 

 

26 kommentarer om “Man kan jo ikke åpne munnen uten å bli kalt rasist!

 1. Jeg er stolt av slike folk som deg, som uavlatelig orker å stå i stormen. Jeg skulle ønske jeg kunne rukket deg til knærne. Du er en sann bærer av de beste verdiene. Åpenhet, varme og kjærlighet.

 2. Sånne som deg gjør at jeg TØR og GIDDER å bruke tid på nettopp kommentarfeltene på nett. Jeg føler meg ikke alene. Takk 🙂

 3. «Vel, sannheten er en ganske annen. Det finnes vel for øyeblikket noe som er tryggere enn å kritisere muslimer og islam.» Kan du ha glemt et «IKKE» igjen?

 4. Tusen takk fine menneske som setter galskapen i perspektiv og som snakker de som er «uglesett» sin sak.. Vi har en lang vei å gå, men heldigvis er det skarpe hoder der ute som ikke er redd for å si ifra. Selv føler jeg at det er som å stange hodet i mot veggen i perioder, og føler på uretten sterkt som rammer muslimer/flyktninger. Kjenner mange og kunne ikke tenkt meg en dag uten de. Sterke og kjærlige mennesker med kloke hoder og mer perspektiv enn jeg håper vi noen gang måtte få. For de sitter på skjebner som ingen ønsker.

 5. Nok en innertier, Sven. I en tid der politisk korrekt blir snudd på hodet eller gjort til skjellsord, skal det noe til å stå i mot propagandaen fra de selverklærte nasjonens redningsmenn og -kvinner! Og med den persondyrkingskulten som vi ser, så er det ikke fornuften som styrer. Som Hitler selv påpeker i Mein Kampf, så er det følelsene som er viktige. Å appellere til fornuft er bare tull, de er følelsene som må overvinnes. Da hjelper ingen fornuft!

 6. Verden er ikke på langt når så stor som mange tror den er. Tvert imot,vi er ganske så små her ute i det store intet/altet. Kanskje på tide at enkelte revurderer sin posisjon i samfunnet og gjør sitt ytterste for å tilegne seg de holdningene du legger for dagen. Kudos til deg for at du stikker fram hodet ☺

 7. Har også opplevd å bli halshugget med vanvittige kommentarer om innvandring og asyl , og måtte til slutt bare slutte å kommentere , nå er det stort sett bare de hvite bitre igjen …fakta og empati med andre i vanskelige situasjoner er helt uinteresant for trollene…

 8. Det er litt mer nyansert enn dette. Antirasistisk Senter har tidligere gått hardt ut mot Islam Net (https://www.dagbladet.no/kultur/islam-net-sprer-hat/60220138), en organisasjon som flere ganger har hatt stand i Oslo. Antirasitisk senter har stått veldig alene i denne kampen. Hvorfor blir lederen for denne organisasjonen invitert til VGTV? Å linke til en video hvor han hauser opp en forsamling og forsvarer dødsstraff for utroskap og homofili vil raskt blitt sett på høyreekstremistisk, selv om dette er en gruppe som ønsker å segregere og radikalisere ungdom. Nei, jeg lar det være – det får de «høyreekstreme» ta seg av, men det burde vært en selvfølge at å avsløre hat er greit.

  Jeg som homofil blir ganske forbannet over at det stort sett kun er høyresiden, HRS og Document.no som har baller, unnskyld uttrykket, nok til gå rett i mot – offentlig og uten forbehold.

  Legitim og avgjørende kritikk blir tatt av enkeltindivider. https://www.aftenposten.no/meninger/kronikk/i/KwPq5/Vi-er-lei-av-at-hoyresiden-dominerer-innvandrings–og-integreringsdebatten–Goldar_-Andersen-og-Gausla_-beboere-pa-Holmlia?spid_rel=2

  «Det er trist å se at så mange på venstresiden ikke tør stille de vanskelige spørsmålene som bidrar til en konstruktiv debatt. Vi må få formidlet viktigheten av å stille seg kritisk til meningsytringer, holdninger, religion og kultur.

  Dessverre ønsker ikke de på venstresiden som deler vår erfaring med disse utfordringene, å snakke høyt om dette fordi det vil bekrefte HRS og Sylvi Listhaugs narrativ og føre til økt stigmatisering av innvandrere. Er man for en innvandringsliberal politikk, har man faktisk et moralsk ansvar for å debattere de medfølgende utfordringene skikkelig. Dette ansvaret har venstresiden forsømt.»

  Men det finnes mange måter å slippe å forholde seg til alt dette på. Å kalle meg rasist er én av dem.

  • Det virker nesten som om du her går i den klassiske fella; å tro at selv om noen ikke er kritisk til innvandring generelt – så er vi blåøyde og naive mennesker som ikke evner å se de utfordringen som innvandring fører med seg. Det er et eksempel på polarisert svart/hvitt tenking som man stort sett finner i ytterkanten av det politiske spekteret. Jeg håper jeg tolket deg feil.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s